Publikavimo data: 2024-01-06
Vareniki su grybais receptas
Koldūnams su grybais galite naudoti voveraites, pievagrybius, grybus, pievagrybius arba opiatą. Bet kokius mėgstamus grybus. Labai skanus faršas pasirodys labai skanus, jei jį paruošite su svogūnais. Grybai paprastai kepami, tačiau juos galima ir virti. Abu būdai yra gana greiti. Virti grybai gali būti šiek tiek blankesni.
Žingsnis 1
Nuplaukite grybus ir nulupkite svogūnus. Du kartus persijokite miltus per sietelį. Choux tešlai reikės stataus verdančio vandens. Užvirkite vandenį virdulyje. Supilkite vandenį į keptuvę. Paruoškite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Pasirūpinkite dubeniu tešlai minkyti ir rankšluosčiu, kuriuo uždengsite tešlą, kol ji "ilsėsis". Pasiruoškite kočėlą ir stiklinę arba puodelį tešlai iškočioti. Nepamirškite gremžtuko iškeptiems koldūnams išimti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje gerai išmaišykite vandenį, kiaušinį ir druską iki vientisos masės, plakdami šakute apie 4-5 minutes. Pradėkite pilti miltus, maišydami tešlą su kiekvienu nauju miltu: iš pradžių šaukštu, o kai tešla pradės tirštėti - ranka. Kruopščiai išminkykite tešlą, braukdami nuo kraštų į vidurį. Po to uždenkite ją rankšluosčiu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Per tą laiką ji taps elastinga ir lanksti. į miltus galite įmušti kiaušinius ir supilti vandenį. Tačiau jei darysite atvirkščiai ir pamažu pilsite miltus, bus lengviau sekti tešlos vientisumą ir miltų kiekį. Jei miltų įdėsite per daug, tešla bus standi ir neskani. Tešla turi susijungti į vientisą gumulą, sugerti visus miltus ir nebelipti prie rankų, tačiau išlikti gana minkšta.
Žingsnis 3
Kol tešla bus šaldytuve, paruoškite įdarą. Supjaustykite svogūnus ir grybus. Sudėkite svogūnus į įkaitintą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 4 minutes, kol taps permatomi. Į svogūnus sudėkite grybus, išmaišykite ir kepkite, kol iškeps, apie 15 minučių. Visos grybų sultys turi išgaruoti. Pabaigoje pasūdykite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Jei įdaras nebus gerai atvėsintas, tešla ištirps ir koldūnai suirs.
Žingsnis 4
Pradėkite formuoti koldūnus. Pabarstykite stalą trupučiu miltų, išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ją kočėlu į maždaug 1 mm storio sluoksnį. Paimkite stiklinę arba puodelį ir išpjaukite nedidelius apskritimus. Likusią tešlos dalį susukite į "dešrą", supjaustykite nedideliais gabalėliais ir rankomis iškočiokite apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite įdaro ir užspauskite kraštus. Siūlė turi būti pakankamai sandari, kad neišsiskleistų. ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir pasūdykite. Vanduo turėtų užvirti, kol koldūnai bus išvirę.
Žingsnis 5
Išvirkite koldūnus. Įdėkite juos į vandenį ir maišykite skepetaite, kad nepriliptų prie dugno. Maždaug po 2 minučių, kai tik koldūnai plūduriuoja, išimkite juos ir patiekite. jei įdaras baigėsi ir liko tešlos, iš jos padarykite "ausis" ir išvirkite jas kartu su koldūnais. Patiekite kaip užkandį su bet kokiu padažu, pavyzdžiui, grybų ar sūrio padažu.
Kategorijos