Yra keletas koldūnų su keptais svogūnais gaminimo paslapčių. Pirma, svogūnus reikia supjaustyti vienodais kubeliais. Priešingu atveju dalis jų kepant pavirs makaronais, o kita dalis liks žalia. Antra, norint išgauti subtilesnį skonį kepant, geriau dėti sviesto, o ne saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 1
Nulupkite ir išvirkite bulves. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį pusžiedžiais arba nedideliais kubeliais. O kad pjaustydami svogūną neliūdėtumėte, pripildykite burną vandens.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite vandenį, kiaušinį ir druską. Kruopščiai išmaišykite ir palaipsniui supilkite miltus. Gautą masę koldūnams su keptais svogūnais ir bulvėmis išminkykite ant lygaus paviršiaus su nedideliu kiekiu miltų. Paruoštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų, 10-15 minučių palikite vėsioje vietoje.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Iš virtų bulvių pagaminkite bulvių košę. Į ją įberkite druskos ir pipirų. Keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos pakepinkite nuluptą ir susmulkintą svogūną. Sumaišykite svogūnus ir bulvių košę iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Pradėkite formuoti koldūnus. Tešlą iškočiokite į sluoksnį ir pjaustytu stiklu išpjaukite apskritimus. Norėdami gaminti koldūnus su bulvėmis ir keptais svogūnais, sujungkite tešlą ir įdarą ir suformuokite "koldūnus".
Žingsnis 5
Įmeskite į verdantį vandenį ir virkite 2-3 minutes.Dalį kepintų svogūnų galima palikti patiekimui - jais papuoškite paruoštą patiekalą.