Publikavimo data: 2024-01-06
Vareniki su lašiniais receptas
Varenyky su bulvėmis ir lašiniais yra vienas iš labiausiai sotų ir neįprastų patiekalų. Paprastai varenyky įdaras jau būna paruoštas. Pagal šį receptą bulvės į faršą dedamos žalios. Kiaulienos taukai turi būti neperšaldyti. Taip bus lengviau jį perleisti per mėsmalę. Žinoma, šio patiekalo negalima pavadinti labai sveiku, tačiau kartais galima sau leisti nukrypti nuo dietos ir paragauti bulvių su lašiniais ir svogūnais.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite bulves. Nulupkite svogūnus nuo lukštų. Du kartus persijokite miltus per sietelį. Į stiklinę supilkite šaltą vandenį ir įdėkite į šaldytuvą. Supilkite vandenį į keptuvę. Paruoškite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Pasirūpinkite dubeniu tešlai minkyti ir rankšluosčiu, kuriuo uždengsite tešlą, kol ji "ilsėsis". Pasiruoškite mėsmalę arba tarkavimo mašiną. Pasiruoškite kočėlą ir stiklinę arba puodelį tešlai išpjauti. Nepamirškite gremžtuko koldūnams išimti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje gerai išmaišykite vandenį, kiaušinį ir druską iki vientisos masės, plakdami šakute apie 4-5 minutes. Pradėkite pilti miltus, maišydami tešlą su kiekvienu nauju miltu: iš pradžių šaukštu, o kai tešla pradės tirštėti - ranka. Kruopščiai išminkykite tešlą, braukdami nuo kraštų į vidurį. Po to uždenkite ją rankšluosčiu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Per tą laiką ji taps elastinga ir lanksti. į miltus galite įmušti kiaušinius ir supilti vandenį. Tačiau jei darysite atvirkščiai ir pamažu pilsite miltus, bus lengviau sekti tešlos vientisumą ir miltų kiekį. Jei miltų įdėsite per daug, tešla bus standi ir neskani. Tešla turi susijungti į vientisą gumulą, sugerti visus miltus ir nebelipti prie rankų, tačiau išlikti gana minkšta.
Žingsnis 3
Kol tešla bus šaldytuve, paruoškite įdarą. Išvirkite bulves ir jas sutrinkite. Perdėkite per smulkų mėsmalės smulkintuvą arba ant smulkios tarkos sutarkuokite lengvai apledėjusius lašinukus. Paruoškite keptuvę paruoštiems koldūnams kepti. Smulkiai supjaustykite lašinukus ir svogūną ir kepkite juos ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol apskrus. Nuimkite nuo ugnies. Sumaišykite lašinukus, svogūnus ir bulvių košę.
Žingsnis 4
Pradėkite formuoti koldūnus. Pabarstykite stalą trupučiu miltų, išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ją kočėlu į maždaug 1 mm storio sluoksnį. Paimkite stiklinę arba puodelį ir išpjaukite nedidelius apskritimus. Likusią tešlos dalį susukite į "dešrą", supjaustykite nedideliais gabalėliais ir rankomis iškočiokite apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite įdaro ir užspauskite kraštus. Siūlė turi būti pakankamai sandari, kad neišsiskleistų. ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir pasūdykite. Vanduo turėtų užvirti, kol koldūnai bus išvirę.
Žingsnis 5
Išvirkite koldūnus. Dėkite juos į vandenį ir maišykite gremžtuku, kad nepriliptų prie dugno. Maždaug po 2 minučių, kai tik koldūnai plūduriuoja, išimkite juos ir patiekite su kepta mėsa ir odelėmis.
Žingsnis 6
Paruoštą patiekalą galima apibarstyti smulkintais žaliaisiais svogūnais, taip pat galima patiekti raugintų kopūstų ir kitų marinatų bei marinatų.
Kategorijos