Publikavimo data: 2025-08-19
Vareniki su raugintais kopūstais
Šie koldūnai yra mėgstamiausi mūsų virtuvėje, jie būna skanūs, švelnūs, šiek tiek rūgštoki. Labai rekomenduoju juos pasigaminti.
Žingsnis 1
Tešlą iškočiokite plonu, maždaug 1,5 mm storio sluoksniu. Stalą arba lentą pabarstykite miltais, kad tešla neliptų. Kopūstą ir svogūną 5-7 min. pakaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Naudodami stiklinę ar puodelį padarykite apvalumus.
Žingsnis 3
Į būsimo koldūno vidurį įdėkite kopūstą.
Žingsnis 4
Sulenkite koldūną per pusę ir užspauskite kraštą. Po šio veiksmo paprastai ausis suklijuoju.
Žingsnis 5
Koldūnus dėkite ant švaraus rankšluosčio, pabarstyto miltais. Užvirkite vandenį ir virkite koldūnus apie 5-7 minutes, kol suminkštės.
Kategorijos