Jei žiemai turite per daug raugintų kopūstų, yra būdas greitai sunaudoti jų atsargas - pasigaminti raugintų kopūstų koldūnų. Šis žingsnis po žingsnio receptas tiks tiems, kurie mėgsta intensyvesnį skonį. Jei norite, įdarą galite papildyti beveik visais ingredientais: mėsa, šviežiais kopūstais, žolelėmis ir svogūnais.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus nuo lukštų Miltus du kartus persijokite per sietelį. Į stiklinę supilkite šaltą vandenį ir įdėkite į šaldytuvą. Supilkite vandenį į keptuvę. Paruoškite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Pasirūpinkite dubeniu tešlai minkyti ir rankšluosčiu, kuriuo uždengsite tešlą, kol ji "ilsėsis". Pasiruoškite kočėlą ir stiklinę arba puodelį tešlai iškočioti. Nepamirškite gremžtuko iškeptiems koldūnams išimti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje gerai išmaišykite vandenį, kiaušinį ir druską iki vientisos masės, plakdami šakute apie 4-5 minutes. Pradėkite pilti miltus, maišydami tešlą su kiekvienu nauju miltu: iš pradžių šaukštu, o kai tešla pradės tirštėti - ranka. Kruopščiai išminkykite tešlą, braukdami nuo kraštų į vidurį. Po to uždenkite ją rankšluosčiu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Per tą laiką ji taps elastinga ir lanksti. į miltus galite įmušti kiaušinius ir supilti vandenį. Tačiau jei darysite atvirkščiai ir pamažu pilsite miltus, bus lengviau sekti tešlos vientisumą ir miltų kiekį. Jei miltų įdėsite per daug, tešla bus standi ir neskani. Tešla turi susijungti į vientisą gumulą, sugerti visus miltus ir nebelipti prie rankų, tačiau išlikti gana minkšta.
Žingsnis 3
Kol tešla bus šaldytuve, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps skaidrus, apie 4 minutes. Sudėkite raugintus kopūstus, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite apie 20-30 minučių. Perkelkite į lėkštę ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Kol įdaras aušta, paruoškite mišinį koldūnams kepti. Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite jį ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Pradėkite formuoti koldūnus. Pabarstykite stalą trupučiu miltų, išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ją kočėlu į maždaug 1 mm storio sluoksnį. Paimkite stiklinę arba puodelį ir išpjaukite nedidelius apskritimus. Likusią tešlos dalį iškočiokite į "dešrą", supjaustykite nedideliais gabalėliais ir rankomis iškočiokite apskritimus. prieš pradėdami formuoti, ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu ir jį pasūdykite. Kai koldūnai bus formuojami, vanduo jau turėtų būti užviręs.
Žingsnis 6
Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite įdaro ir užspauskite kraštus. Įsitikinkite, kad siūlė yra pakankamai tvirta, kad nesuplyštų.
Žingsnis 7
Išvirkite koldūnus. Dėkite juos į vandenį ir maišykite gremžtuku, kad nepriliptų prie dugno. Maždaug po 2 minučių, kai tik koldūnai plūduriuos, išimkite juos ir patiekite.
Žingsnis 8
Patiekite patiekalą su kepsniu ant viršaus. Koldūnus taip pat galite apibarstyti smulkintais žaliaisiais svogūnais ir pridėti porą skiltelių lašinių.