Publikavimo data: 2025-08-17
Vareniki su suluguni ir žolelėmis
Varenyky - nacionalinis slavų, ypač ukrainiečių, virtuvės patiekalas, tai tešlos vokeliai, įdaryti grybais, daržovėmis, varške, bulvėmis, uogomis arba sūriu. Paruoškite koldūnus su sulugniu ir žolelėmis pagal mūsų receptą! Šis patiekalas puikiai tinka lengviems pusryčiams, antrajam pietų ar vakarienės patiekalui. Patiekite koldūnus karštus su grietine ir šviežiomis žolelėmis arba grietinės ir česnakų padažu.
Žingsnis 1
Įmuškite vištienos kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos.
Žingsnis 2
Į kiaušinį supilkite persijotus miltus.
Žingsnis 3
Į dubenį su miltais ir kiaušiniu įpilkite šilto vandens.
Žingsnis 4
Užminkykite tirštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 20-25 minutes, kad pakiltų.
Žingsnis 5
Sutarkuokite suluguni stambia tarka.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Žingsnis 7
Sumaišykite varškę, tarkuotą sūrį ir žoleles iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu.
Žingsnis 9
Atsargiai išpjaukite tešlos gabalėlius koldūnams. Patogu naudoti specialią formą arba didelį apvalų indą aštriais kraštais.
Žingsnis 10
Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį dėkite įdaro ir formuokite koldūnus.
Žingsnis 11
Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu, pasūdykite ir užvirinkite. Koldūnus verdančiame vandenyje virkite 3-5 minutes. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos