Vareniki su suluguni ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vareniki su suluguni ir žolelėmis

Varenyky - nacionalinis slavų, ypač ukrainiečių, virtuvės patiekalas, tai tešlos vokeliai, įdaryti grybais, daržovėmis, varške, bulvėmis, uogomis arba sūriu. Paruoškite koldūnus su sulugniu ir žolelėmis pagal mūsų receptą! Šis patiekalas puikiai tinka lengviems pusryčiams, antrajam pietų ar vakarienės patiekalui. Patiekite koldūnus karštus su grietine ir šviežiomis žolelėmis arba grietinės ir česnakų padažu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 1
Įmuškite vištienos kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos.

Žingsnis 2

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 2
Į kiaušinį supilkite persijotus miltus.

Žingsnis 3

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 3
Į dubenį su miltais ir kiaušiniu įpilkite šilto vandens.

Žingsnis 4

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 4
Užminkykite tirštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 20-25 minutes, kad pakiltų.

Žingsnis 5

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 5
Sutarkuokite suluguni stambia tarka.

Žingsnis 6

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Žingsnis 7

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 7
Sumaišykite varškę, tarkuotą sūrį ir žoleles iki vientisos masės.

Žingsnis 8

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 8
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu.

Žingsnis 9

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 9
Atsargiai išpjaukite tešlos gabalėlius koldūnams. Patogu naudoti specialią formą arba didelį apvalų indą aštriais kraštais.

Žingsnis 10

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 10
Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį dėkite įdaro ir formuokite koldūnus.

Žingsnis 11

Vareniki su suluguni ir žolelėmis Žingsnis 11
Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu, pasūdykite ir užvirinkite. Koldūnus verdančiame vandenyje virkite 3-5 minutes. Patiekalas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, koldūnai, bendri alergenai, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynai, sezonas kopūstai, sezonas morkos, sezonas česnakai, receptų knyga, vakarienė su kopūstais, koldūnai su kiaušiniu

Kategorijos