Publikavimo data: 2024-01-06
Vareniki su sūriu ir žolelėmis receptas
Kad koldūnai su sūriu ir žolelėmis būtų skanūs ir aromatingi, būtina naudoti tik tikrą sūrį. Sūrio produktai šiam receptui netinka. Idealus variantas - ir kietieji, ir minkštieji sūriai. Pavyzdžiui, parmezanas, gouda. Koldūnai taip pat bus skanūs su minkštu fetos arba rikotos sūriu.
Žingsnis 1
Nulupkite ir išvirkite bulves. Ištirpinkite sviestą. Taip pat nuplaukite žalumynus, kad prieš naudojimą jie spėtų gerai išdžiūti. Paruoškite blenderį įdarui susmulkinti. Kad iš tešlos išpjaustytumėte vienodus "apskritimus", pasiruoškite paprastą pjaustymo stiklinę.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Visus sausus ingredientus (miltus, druską) supilkite į gilų dubenį. Gerai juos išmaišykite. Į gautą mišinį įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, iš anksto ištirpintą sviestą. Užminkykite tešlą. Ji turi gautis oro, bet elastinga. Uždenkite dubenį servetėle ir įdėkite į šaldytuvą 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla ilsisi, pradėkite ruošti įdarą. Į maišytuvo dubenį sudėkite virtas bulves, kiaušinius, sūrį ir žoleles. Kruopščiai susmulkinkite ir sumaišykite visus ingredientus. Į mišinį įberkite prieskonių ir dar kartą išmaišykite. Koldūnų su sūriu ir žolelėmis įdaras paruoštas.
Žingsnis 4
Pradėkite formuoti koldūnus. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Iškočiokite ją plonu sluoksniu. Iš jo išpjaukite apskritimus naudodami paprastą pjaustymo stiklinę. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro. Formuokite koldūnus su žolelėmis.
Žingsnis 5
Koldūnus 2-3 minutes virkite verdančiame vandenyje.
Žingsnis 6
Paruoštus koldūnus su sūriu ir žolelėmis galima patiekti su grietine ar kitu pieno padažu.
Kategorijos