Publikavimo data: 2024-06-08
Vareniki su šviežiomis braškėmis
Varenyky yra ukrainiečių nacionalinis patiekalas. Jie gaminami su viskuo: bulvėmis, mėsa, varške, kopūstais, grybais ir kt. Taip pat yra saldžių koldūnų su varške, su vaisiais ar uogomis. Braškių koldūnai yra tikras skanėstas. Švelni tešla ir rūgštus įdaras sukuria nuostabią skonio harmoniją.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą: giliame dubenyje sumaišykite miltus, vandenį, kiaušinius ir druską. Tešlą išminkykite rankomis ir palikite ją 30 minučių po maistine plėvele. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų su krakmolu.
Žingsnis 2
Pakilusią tešlą iškočiokite iki 2-3 mm storio ir stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį įpilkite po 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir krakmolo mišinio, ant viršaus uždėkite po 1 braškę. Iš visų pusių suformuokite koldūnų formą. Virkite dideliame kiekyje verdančio vandens apie 10 minučių.
Kategorijos