Publikavimo data: 2024-05-26
Vareniki su varške ant varškės tešlos
Varenyky - ukrainiečių nacionalinis patiekalas iš neraugintos tešlos su įvairiais įdarais. Varenyky gali būti įdarytas vaisiais, uogomis, daržovėmis, grybais, bulvėmis. Vienu iš klasikinių tokio patiekalo variantų pagrįstai galima laikyti koldūnus su varške. Varenyky su varške yra gerai subalansuotas patiekalas, kurį dėl jo subtilaus, subtilaus, subalansuoto skonio pamėgo milijonai žmonių visame pasaulyje. Tai nesenstanti klasika, kuri bus aktuali visais laikais.
Žingsnis 1
Puode sumaišykite pieną, sviestą, cukrų ir druską, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir suberkite 1 puodelį persijotų miltų. Minkykite tešlą, kol ji taps blizgi ir be gumulėlių. Tešlą atvėsinkite ir įmaišykite kiaušinių baltymus, išminkykite tešlą iki vientisos masės, tada suberkite likusius miltus ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį arba sumalkite blenderiu ir sutrinkite su kiaušinių tryniais bei cukrumi. Turėtumėte gauti vientisą masę.
Žingsnis 3
Atskirkite nedidelį gabalėlį tešlos ir iškočiokite jį plonu sluoksniu. Naudodami stiklinę arba specialią formą išpjaukite koldūnų formas. Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite po 1 šaukštą įdaro ir užspauskite kraštus. Virkite koldūnus pasūdytame verdančiame vandenyje 3-5 minutes. Kai tik koldūnai išplauks, jie bus paruošti.
Kategorijos