Vareniki su vyšniomis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-20

Vareniki su vyšniomis receptas

Patiekalas, kurį geriausia ruošti vyšnių sezono metu :) Vareniki su vyšniomis galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip desertą. Rekomenduojame patiekti su grietine - jos kreminis skonis puikiai dera su saldžiarūgščiu vyšnių skoniu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vareniki su vyšniomis receptas Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą: įmuškite du vištų kiaušinius, įpilkite vandens ir šiek tiek druskos. Suplakite ir pradėkite berti miltus - visų jų iš karto nereikia. Jei naudojate šaldytas vyšnias, jas atitirpinkite. Jei reikia, pašalinkite iš uogų kauliukus.

Žingsnis 2

Vareniki su vyšniomis receptas Žingsnis 2
Tešlą plonai iškočiokite ir specialia formele arba paprasta stikline išpjaukite apskritimus.

Žingsnis 3

Vareniki su vyšniomis receptas Žingsnis 3
Į kiekvieną tešlos apskritimą įdėkite po vyšnią (2-3 uogas) ir apibarstykite cukrumi.

Žingsnis 4

Vareniki su vyšniomis receptas Žingsnis 4
Atsargiai suvyniokite į vyniotinį ir užspauskite galus. Galite naudoti rankas arba šakutę.

Žingsnis 5

Vareniki su vyšniomis receptas Žingsnis 5
Koldūnus išvirkite. Įmeskite juos į verdantį pasūdytą vandenį. Ilgai virti nereikia - užteks 5-7 minučių.

Žingsnis 6

Vareniki su vyšniomis receptas Žingsnis 6
Koldūnus išimkite samčiu arba virtuviniu peiliu. Patiekite karštus :)

Žingsnis 7

Vareniki su vyšniomis receptas Žingsnis 7
Patiekite koldūnus su gausiu šaukštu grietinės, mėtos lapeliu ir trupučiu medaus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos