Publikavimo data: 2024-01-20
Vareniki su vyšniomis receptas
Patiekalas, kurį geriausia ruošti vyšnių sezono metu :) Vareniki su vyšniomis galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip desertą. Rekomenduojame patiekti su grietine - jos kreminis skonis puikiai dera su saldžiarūgščiu vyšnių skoniu.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą: įmuškite du vištų kiaušinius, įpilkite vandens ir šiek tiek druskos. Suplakite ir pradėkite berti miltus - visų jų iš karto nereikia. Jei naudojate šaldytas vyšnias, jas atitirpinkite. Jei reikia, pašalinkite iš uogų kauliukus.
Žingsnis 2
Tešlą plonai iškočiokite ir specialia formele arba paprasta stikline išpjaukite apskritimus.
Žingsnis 3
Į kiekvieną tešlos apskritimą įdėkite po vyšnią (2-3 uogas) ir apibarstykite cukrumi.
Žingsnis 4
Atsargiai suvyniokite į vyniotinį ir užspauskite galus. Galite naudoti rankas arba šakutę.
Žingsnis 5
Koldūnus išvirkite. Įmeskite juos į verdantį pasūdytą vandenį. Ilgai virti nereikia - užteks 5-7 minučių.
Žingsnis 6
Koldūnus išimkite samčiu arba virtuviniu peiliu. Patiekite karštus :)
Žingsnis 7
Patiekite koldūnus su gausiu šaukštu grietinės, mėtos lapeliu ir trupučiu medaus.
Kategorijos