Publikavimo data: 2024-06-08
Varenyky ant grietinės su varškės įdaru
Kas gali būti geriau už naminius koldūnus su varške? Karšti, su grietine ir sviestu - jie tiesiog tirpsta burnoje. Su grietine išminkyta tešla yra ypač švelni ir minkšta. O varškės įdaras yra labai sveikas, nes varškėje gausu vitaminų A, P, E ir B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Tešlai paruošti sumaišykite grietinę, kiaušinį, druską ir cukrų. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tirštą, elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 15-20 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Dabar paruoškite įdarą: į varškę įmaišykite grietinę, kiaušinį, druską ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą ir iškočiokite į 2-3 milimetrų storio sluoksnį. Stikline išpjaukite apskritimus ir į kiekvieną įdėkite maždaug po 1 arbatinį šaukštelį įdaro. Užspauskite apskritimo kraštus, kad gautųsi koldūno forma.
Žingsnis 4
Atsargiai nuleiskite koldūnus į verdantį vandenį. Kai jie išplauks, virkite, kol suminkštės, apie 5 minutes. Išimkite koldūnus dantytu šaukštu ir sudėkite sviestą.
Kategorijos