Varenyky su kopūstais ir mėsa receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Varenyky su kopūstais ir mėsa receptas

Vareniki su kopūstais ir malta mėsa turėtų būti gaminami tik iš šviežių daržovių, kitaip bus daug nereikalingo skysčio. Be to, rūgščių ir sūrių kopūstų skonis užgoš švelnią tešlą. Kalbant apie maltą mėsą, su šviežiais kopūstais idealiai tinka jautiena (geriau rinktis krūtininę arba mentę) arba vištienos krūtinėlė.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Varenyky su kopūstais ir mėsa receptas Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite mėsą ir paruoškite sultinį.

Žingsnis 2

Varenyky su kopūstais ir mėsa receptas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maišykite, kol visiškai ištirps. Į druskos tirpalą suberkite persijotus miltus. Koldūnams su kopūstais ir mėsa skirtą tešlą išminkykite iki vientisos masės. Minkštą ir lygią tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 15-20 minučių pakilti.

Žingsnis 3

Varenyky su kopūstais ir mėsa receptas Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Kol tešla kepa, supjaustykite svogūną ir susmulkinkite šviežią baltagūžį kopūstą. Daržoves troškinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Supilkite sultinį ir virkite kopūstus, kol suminkštės. Prieš tai virtą mėsą sumalkite per mėsmalę ir sudėkite į jau virtus kopūstus. Į mišinį įberkite prieskonių, išmaišykite ir troškinkite dar 2-3 minutes. Atvėsinkite faršą.

Žingsnis 4

Varenyky su kopūstais ir mėsa receptas Žingsnis 4
Pasigaminkite koldūnų su kopūstais ir malta mėsa. Paruoštą tešlą padalykite į kelias dalis, iš kurių padarykite dešreles. Tada supjaustykite jas vienodais gabalėliais ir iškočiokite. Į gautus plonus paplotėlius sudėkite faršą ir suformuokite koldūnus.

Žingsnis 5

Varenyky su kopūstais ir mėsa receptas Žingsnis 5
Koldūnus su kopūstais ir mėsa 2-3 min. virkite pasūdytame vandenyje.

Žingsnis 6

Varenyky su kopūstais ir mėsa receptas Žingsnis 6
Koldūnus su kopūstais ir mėsa patiekite su grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos