Publikavimo data: 2024-01-06
Varenyky su kopūstais ir mėsa receptas
Vareniki su kopūstais ir malta mėsa turėtų būti gaminami tik iš šviežių daržovių, kitaip bus daug nereikalingo skysčio. Be to, rūgščių ir sūrių kopūstų skonis užgoš švelnią tešlą. Kalbant apie maltą mėsą, su šviežiais kopūstais idealiai tinka jautiena (geriau rinktis krūtininę arba mentę) arba vištienos krūtinėlė.
Žingsnis 1
Iš anksto išvirkite mėsą ir paruoškite sultinį.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maišykite, kol visiškai ištirps. Į druskos tirpalą suberkite persijotus miltus. Koldūnams su kopūstais ir mėsa skirtą tešlą išminkykite iki vientisos masės. Minkštą ir lygią tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 15-20 minučių pakilti.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Kol tešla kepa, supjaustykite svogūną ir susmulkinkite šviežią baltagūžį kopūstą. Daržoves troškinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Supilkite sultinį ir virkite kopūstus, kol suminkštės. Prieš tai virtą mėsą sumalkite per mėsmalę ir sudėkite į jau virtus kopūstus. Į mišinį įberkite prieskonių, išmaišykite ir troškinkite dar 2-3 minutes. Atvėsinkite faršą.
Žingsnis 4
Pasigaminkite koldūnų su kopūstais ir malta mėsa. Paruoštą tešlą padalykite į kelias dalis, iš kurių padarykite dešreles. Tada supjaustykite jas vienodais gabalėliais ir iškočiokite. Į gautus plonus paplotėlius sudėkite faršą ir suformuokite koldūnus.
Žingsnis 5
Koldūnus su kopūstais ir mėsa 2-3 min. virkite pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 6
Koldūnus su kopūstais ir mėsa patiekite su grietine.
Kategorijos