Publikavimo data: 2025-08-18
Varenyky su varške "Nuo močiutės"
Šis receptas yra šeimos receptas, pagal kurį jau kelios mūsų šeimos mergaičių kartos gamina skanius ir apetitą žadinančius koldūnus. Labai svarbu pasirinkti šviežią varškę, nes nuo jos priklauso pagaminto patiekalo skonis.
Žingsnis 1
Miltus persijokite į dubenį, suberkite cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Gautą tešlą įdėkite į plastikinį maišelį ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Išimkite tešlą, išminkykite ją, ji turi būti minkšta ir elastinga. Tešlą iškočiokite maždaug 2-3 mm storio.
Žingsnis 5
Naudodami konditerinį žiedą (arba, mano atveju, stiklinę), iš tešlos lakšto išpjaukite apskritimus.
Žingsnis 6
Ant tešlos užtepkite varškės (1 arbatinį šaukštelį), suformuokite koldūnus.
Žingsnis 7
Panardinkite koldūnus į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite 3 minutes.
Žingsnis 8
Patiekalas paruoštas!
Kategorijos