Publikavimo data: 2025-08-16
Varškės apkepas ant manų kruopų su mėlynėmis
Varškės apkepas su mėlynėmis yra sveikas desertas vaikams ir suaugusiesiems. Jis ruošiamas be miltų. Jis gaunasi purus ir labai maistingas. Beveik visą jį sudaro baltyminiai produktai. Troškinį geriau gaminti iš šviežių mėlynių. Jei jos ne sezono metu, tiks šaldytos uogos, kurias reikia atitirpinti ir išspausti iš jų skysčio perteklių. Uogos po užšaldymo išlieka naudingos, tačiau kepant praranda formą, nes mėlynių lukštas labai trapus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlai skirtus ingredientus. Į varškę suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus, druską, vaniliną, manų kruopas. Sudėkite grietinę ir sviestą, išmaišykite. Pusę likusio cukraus atskirai sumaišykite su tryniais, kitą pusę įmaišykite į baltymus ir išplakite iki putų.
Žingsnis 2
Pagaminkite varškės apkepą su mėlynėmis. Į varškės masę įmaišykite trynius su cukrumi, išplaktus baltymus. Sumaišykite blenderiu į vientisą masę. Supilkite mėlynes. Švelniai išmaišykite, kad nepažeistumėte vaisių struktūros. Kepimo formą patepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Išklokite tešlą, tolygiai paskirstykite. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Kategorijos