Publikavimo data: 2025-08-21
Varškės apkepas orkaitėje
Troškinius žino ir gamina visi. 1886 m. Amerikoje viena namų šeimininkė paruošė vakarienę sumaišydama maisto likučius ir užpildama juos kiaušiniais. Nuo to laiko šis lengvai pagaminamas patiekalas išpopuliarėjo. Yra daugybė troškinių rūšių: vaisių, daržovių, mėsos, žuvies. Labai naudingas varškės apkepas, nes jame yra visko, ko reikia organizmui: baltymų, kalcio, fosforo. O jei įdėsite vaisių, varškės apkepe bus gausu skaidulinių medžiagų.
Žingsnis 1
Avižinius dribsnius supilkite į dubenį, į dribsnius įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Palikite išbrinkti 10 minučių.
Žingsnis 2
Nulupkite banano odelę ir supjaustykite jį apskritais griežinėliais. Kai bananai išbrinksta, sudėkite juos į dribsnius ir sumaišykite sutrindami bananą.
Žingsnis 3
Varškę sudėkite į dubenį su bananais ir dribsniais. Mišinį gerai išmaišykite iki vientisos masės. Maišymui galite naudoti maišytuvą arba virtuvinį kombainą.
Žingsnis 4
Naudokite folijos arba daugkartinio naudojimo kepimo indą. Kad apkepas nepriliptų, formą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu sudėkite varškės ir avižų mišinį į formą ir gerai paskirstykite. Kepkite 180 °C temperatūroje 30-35 minutes. Išimkite apkepą iš orkaitės, palikite atvėsti ir supjaustykite gabalėliais.
Kategorijos