Varškės pyragas su sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Varškės pyragas su sultenėmis

Pyragas yra neatsiejama rusų virtuvės dalis. Su pyragais susijusios įvairios rusų tradicijos. Tuo metu naudojami įdarai buvo labai skirtingi. Įdomiausios yra tokios pyragų atmainos kaip kurnik, t. y. blynų pyragas; žuvies pyragas - žuvies pyragas. Šiais laikais įdarų įvairovė ir gaminimo variantai nesumažėjo, greičiau priešingai, todėl panagrinėkime vieną seniausių ir naudingiausių įdaro derinių - varškę su sultenėmis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
288 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Varškės pyragas su sultenėmis Žingsnis 1
Miltus, druską ir cukrų persijokite per sietelį į gilų dubenį ir sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Mišinį rankomis sutrinkite į trupinius.

Žingsnis 2

Varškės pyragas su sultenėmis Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų. Mišinį sumaišykite blenderiu ir sudėkite nuplautas ir nusausintas sultenes. Vėl sumaišykite.

Žingsnis 3

Varškės pyragas su sultenėmis Žingsnis 3
Formą išklokite pergamentu, supilkite į ją pusę (arba 2/3) sluoksniuotos tešlos, išlyginkite ir supilkite varškės įdarą. Lengvai paplekšnokite, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų.

Žingsnis 4

Varškės pyragas su sultenėmis Žingsnis 4
Ant viršaus tolygiai supilkite likusius trupinius. Pašaukite pyragą į įkaitintą (iki 180 °C) orkaitę 40-45 min. Kai viršus paruduos, išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui pailsėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, mažai kalorijų, kopūstų sezonas, česnakų sezonas, pyragai, sotūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaušinių pyragai, kefyro pyragai, kefyro pyragai, kepimas su kefyru, kepimas su kiaušiniu

Kategorijos