Publikavimo data: 2024-06-09
Varškės pyragas su sultenėmis
Pyragas yra neatsiejama rusų virtuvės dalis. Su pyragais susijusios įvairios rusų tradicijos. Tuo metu naudojami įdarai buvo labai skirtingi. Įdomiausios yra tokios pyragų atmainos kaip kurnik, t. y. blynų pyragas; žuvies pyragas - žuvies pyragas. Šiais laikais įdarų įvairovė ir gaminimo variantai nesumažėjo, greičiau priešingai, todėl panagrinėkime vieną seniausių ir naudingiausių įdaro derinių - varškę su sultenėmis.
Žingsnis 1
Miltus, druską ir cukrų persijokite per sietelį į gilų dubenį ir sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Mišinį rankomis sutrinkite į trupinius.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų. Mišinį sumaišykite blenderiu ir sudėkite nuplautas ir nusausintas sultenes. Vėl sumaišykite.
Žingsnis 3
Formą išklokite pergamentu, supilkite į ją pusę (arba 2/3) sluoksniuotos tešlos, išlyginkite ir supilkite varškės įdarą. Lengvai paplekšnokite, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 4
Ant viršaus tolygiai supilkite likusius trupinius. Pašaukite pyragą į įkaitintą (iki 180 °C) orkaitę 40-45 min. Kai viršus paruduos, išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui pailsėti.
Kategorijos