Publikavimo data: 2024-02-04
Varškės sausainiai receptas
Jei norite pradžiuginti artimuosius skaniu ir sveiku desertu, varškės biskvitas orkaitėje yra tai, ko jums reikia. Jam paruošti reikės tik vieno varškės pakelio, 2 kiaušinių, stiklinės miltų ir dar kelių paprastų ingredientų. Varškė turi būti riebi (ne mažiau kaip 9 %), vienalytė, švelniai sviestinė, be nemalonaus rūgštaus kvapo. Tokiu atveju biskvito skonis bus intensyvesnis.
Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę. Kol ji įkaista iki 180 laipsnių, pradėkite gaminti maistą. Persijokite miltus per sietelį. Kiaušinius nuplaukite su muilu ir vandeniu. Sviestą ištirpinkite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Atvėsinkite. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Įtrinkite varškę su cukrumi. Tam įdėkite ją į gilų dubenį, suberkite granuliuotą cukrų ir viską sutrinkite šakute iki vientisos masės. Tai užtruks apie 5 minutes.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite varškės biskvito pagrindą. Kiaušinius suplakite mikseriu.
Žingsnis 4
Į varškės masę supilkite plaktus kiaušinius. Suberkite druską, ištirpintą sviestą ir sodą. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. norėdami užgesinti sodą, įberkite ją į valgomąjį šaukštą ir supilkite nurodytą kiekį acto. Actą galima pakeisti citrinos rūgštimi
Žingsnis 5
Į varškės sausainių tešlą įmaišykite miltus. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Paruoštą tešlą perkelkite į kepimo indą. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Kaip matote, receptas nėra sudėtingas.
Žingsnis 7
Patiekdami sausainius išdėliokite ant gražios lėkštės. Viršų pabarstykite cukraus pudra. Pyragėlius taip pat galima aptepti uogiene.
Kategorijos