Publikavimo data: 2025-08-17
Varškės sūreliai su kondensuotu pienu šokolade
Kokie nuostabūs yra naminiai saldūs sūrio pyragaičiai! Juos galite gaminti su bet kokiu įdaru: karamele, uogiene ar džemu, pieniniu, karčiuoju ar baltuoju šokoladu. Šiame recepte parodysiu, kaip gaminti sūrio pyragėlius karčiajame šokolade (kuris, mano nuomone, sušvelnina varškės saldumą), ir pasidalysiu keliomis gaminimo paslaptimis.
Žingsnis 1
Glajui paruošti 100 g šokolado ir 10 g sviesto 30 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Išimkite, gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros. Atvėsinkite. Užtepkite glajų ant formelių. Galite rinktis bet kokios formos ir dydžio, svarbiausia - silikoniniai. Dėkite į šaldiklį.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį arba suplakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Sudėkite likusį sviestą, kondensuotą pieną ir vanilę. Viską sumaišykite.
Žingsnis 4
Išimkite formas. Glajus jau turėtų būti sukietėjęs, jei ne, palaukite šiek tiek ilgiau. Varškės masę sudėkite į formeles iki vidurio. Į vidurį įdėkite šiek tiek įdaro.
Žingsnis 5
Ant viršaus užpilkite daugiau varškės mišinio. Sūrio pyrago dugną užpildykite glajumi. Dėkite atgal į šaldiklį. Taip pakartokite su visomis formelėmis. Kai dugnas sukietės, galite juos išimti iš šaldiklio. Užlenkite formelių kraštus ir išimkite sūrio pyragą.
Kategorijos