Publikavimo data: 2024-03-31
Vegetariška šavarma
Norėdami pasigaminti vegetarišką šavarmą su daržovėmis, jums reikės specialaus tahini padažo, sumaišyto su avokadu. Tokia šavarma ruošiama be mėsos, pridedant tofu. Tofu sūris - tai sojos produktas, tiksliau, mažai kaloringas varškės sūris, kuriame yra daug baltymų. Veganiškoje virtuvėje nėra fermentuotų pieno produktų, tačiau, jei norima, tofu galima pakeisti sūriu "Adygean cheese". Jis, kaip ir tofu, puikiai tinka daržovių šašarai. Toks sūris kepant nelimpa prie keptuvės ir neištirpsta.
Žingsnis 1
Supjaustytas cukinijas pagardinkite druska ir prieskoniais (česnaku ir petražolėmis). Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 20-25 min.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sezamo sėklas suberkite į virtuvinio kombaino arba trintuvo dubenį (galite naudoti skiediklį ir trintuvą). Sėklas trinkite 2-3 minutes, kol gausite birią pastą. Įpilkite 3 valgomuosius šaukštus aliejaus. Viską vėl maišykite 1-2 minutes, nugriebdami pastą nuo sienelių, kol susidarys tiršta vientisa masė. Į trintuvą sudėkite avokadą su druska, citrinos sultimis ir česnaku. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
Žingsnis 3
Apkepkite tofu. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite likusį aliejų. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite, kol paruduos. Viršus bus traškus, bet viduje išliks minkštas ir švelnus.
Žingsnis 4
Pradėkite "surinkinėti" šavarmą. Pitos lakštą patepkite padažu, sudėkite tofu griežinėlius, tada salotų lapus ir ant viršaus cukinijas. Įpilkite dar kelis šaukštus padažo, kad būtų sultinga, ir atsargiai susukite. Suvyniokite laisvą kraštą ir uždėkite jį ant įdaro, užlenkite viršutinį ir apatinį kraštus, tada suvyniokite ir lengvai paspauskite.
Žingsnis 5
Įkaitinkite sausą keptuvę ir 1-2 minutes pakepinkite šašarmą.
Kategorijos