Publikavimo data: 2024-10-12
Velvet conchiglioni su dešrelėmis, grybais ir cukinijomis
Įdaryti dideli makaronų kiautai arba conchiglioni atrodo labai įspūdingai. Patiekalas patraukliai kvepia grybais, sūrio padažu, naminėmis dešrelėmis. Toks patiekalas tinka pietums arba vakarienei draugų rate. Dėl originalaus patiekimo skanėstas tampa "patiekalu progai". Tuo tarpu jame nėra itin sudėtingų procesų, jis ruošiamas gana paprastai. Su juo susidoros net pradedantis virėjas.
Žingsnis 1
Įdarui česnaką susmulkinkite ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite smulkiai supjaustytas dešreles, tada grybus. Pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite apie 5 min. Sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Kriaukles išvirkite pasūdytame vandenyje, apšlakstykite augaliniu aliejumi. Bešamelio padažui ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Supilkite šiltą pieną ir nuolat maišydami užvirinkite. Pagardinkite druska ir įberkite muskato riešuto. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes nuolat maišydami. Įdarą ir bešamelio padažą lengvai susmulkinkite mikseriu.
Žingsnis 3
Ištepkite formą aliejumi arba sviestu ir užtepkite sluoksnį bešamelio padažo. Kriaukles pripildykite įdaro ir sudėkite į formą. Kriaukles apibarstykite tarkuotu sūriu ir užpilkite likusiu padažu. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos