Publikavimo data: 2024-06-23
Veršienos cholodets
Tinkamam ir skaniam šaltibarščiui ruošti imama mėsa, kuri netinka kitiems patiekalams: jautienos kojos, smegenų kaulai, galvos, uodegos. Vienas iš svarbių virimo etapų - sultinio virimas. Kai sultinys užverda, paviršiuje pradeda formuotis putos. Ją reikia pašalinti. Po to sultinys kelias valandas troškinamas ant mažos ugnies po dangčiu. Tuomet jis daug neišvirs ir bus koncentruotas. Sūdyti sultinį rekomenduojama tik virimo pabaigoje, kitaip druska nustos geltonuoti sultinį.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite atsargas. Į didelį puodą sudėkite mėsą, svogūnus ir morkas ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite sultinį ir nugriebkite putas skepetaite. Tada sumažinkite ugnį iki lengvo virimo. Uždenkite dangčiu, palikdami nedidelį tarpą, ir virkite 2-2,5 valandos. Po to įberkite pipirų, lauro lapų, žolelių. Toliau virkite dar 2-2,5 valandos. Per šį laiką mėsa turėtų pradėti atsiskirti nuo kaulų. Sultinį perkoškite per sietelį. Mėsą sudėkite ant lėkštės, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite.
Žingsnis 2
Baigti virti šaltibarščius. Uždėkite sultinį ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir įspauskite česnaką. Pagal skonį pasūdykite. Paruoškite šaltibarščiams skirtus patiekalus. Sudėkite mėsą į formeles ir užpilkite paruoštu sultiniu. Visiškai atvėsusį kambario temperatūros šaltibarščius dėkite į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
Kategorijos