Publikavimo data: 2024-04-05
Veršienos kebabas
Kebabų gaminimo tradicija į šiuolaikinį pasaulį atkeliavo iš viduramžių. Tuomet ant iešmo buvo kepami viščiukai, kiškiai, paršeliai ir kt. Šiandien kebabas taip pat gaminamas iš įvairių rūšių mėsos ar net daržovių. Veršienai kepti ant grotelių geriausia imti mentės dalį. Ji turi nedaug riebalų, todėl mėsa bus dar sultingesnė.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Į gilų dubenį arba puodą sudėkite mėsą, smulkintą svogūną ir druską. Kruopščiai išmaišykite, lengvai sutrinkite svogūnus ir palikite 10 minučių. Suberkite papriką, kalendrą, juoduosius ir raudonuosius pipirus, lauro lapą, išmaišykite ir supilkite gazuotą vandenį. Uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite kebabą. Marinuotą mėsą suverkite ant iešmelių, dėkite juos ant grotelių ir kepkite 20 minučių, kartkartėmis apversdami.
Kategorijos