Veršienos kepenėlių paštetas, grybai ir kaštonai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Veršienos kepenėlių paštetas, grybai ir kaštonai

Veršienos kepenėlių, grybų ir kaštonų paštetas - puikus pasirinkimas pusryčiams ar sočiam užkandžiui. Veršienos kepenėlės yra rekordininkės pagal vitamino A kiekį, jose taip pat yra geležies, chromo, mangano, cinko ir vario. Paštetas gaunasi labai sodraus, sodraus skonio, o kaštonai jam suteikia pikantiškumo ir šiek tiek saldumo.
Gaminimo laikas
350 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.33/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Veršienos kepenėlių paštetas, grybai ir kaštonai Žingsnis 1
Kepenis supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną, pomidorą ir grybus supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę įdėkite 100 g sviesto ir 3-4 min. pakepinkite svogūną. Tada sudėkite kepenis, išmaišykite ir kepkite dar 8-10 minučių.

Žingsnis 2

Veršienos kepenėlių paštetas, grybai ir kaštonai Žingsnis 2
Dabar į keptuvę sudėkite grybus, kaštonus ir džiovintus čiobrelius. Supilkite baltąjį vyną ir brendį, išmaišykite ir kepkite 5-6 minutes. Pabaigoje sudėkite smulkintus pomidorus ir krapų žoleles. Išmaišykite ir troškinkite 20 minučių.

Žingsnis 3

Veršienos kepenėlių paštetas, grybai ir kaštonai Žingsnis 3
Gautą mišinį sumalkite mėsmale. Į paštetą įmaišykite 200 g sviesto, pagal skonį įberkite paprikos, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite ir palikite šaldytuve 4-6 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, jautienos kepenėlių paštetai, morkų paštetai

Kategorijos