Publikavimo data: 2025-08-17
Veršienos kepenėlių paštetas, grybai ir kaštonai
Veršienos kepenėlių, grybų ir kaštonų paštetas - puikus pasirinkimas pusryčiams ar sočiam užkandžiui. Veršienos kepenėlės yra rekordininkės pagal vitamino A kiekį, jose taip pat yra geležies, chromo, mangano, cinko ir vario. Paštetas gaunasi labai sodraus, sodraus skonio, o kaštonai jam suteikia pikantiškumo ir šiek tiek saldumo.
Žingsnis 1
Kepenis supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną, pomidorą ir grybus supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę įdėkite 100 g sviesto ir 3-4 min. pakepinkite svogūną. Tada sudėkite kepenis, išmaišykite ir kepkite dar 8-10 minučių.
Žingsnis 2
Dabar į keptuvę sudėkite grybus, kaštonus ir džiovintus čiobrelius. Supilkite baltąjį vyną ir brendį, išmaišykite ir kepkite 5-6 minutes. Pabaigoje sudėkite smulkintus pomidorus ir krapų žoleles. Išmaišykite ir troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Gautą mišinį sumalkite mėsmale. Į paštetą įmaišykite 200 g sviesto, pagal skonį įberkite paprikos, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite ir palikite šaldytuve 4-6 valandoms.
Kategorijos