Publikavimo data: 2025-08-18
Veršienos kepenų terinas
Terinas gaminamas iš daržovių, maltos mėsos arba žuvies, tai kažkas tarpinio tarp pašteto ir troškinio. Jis dengiamas želė "apvalkalu" arba šonine ar lašiniais, kurie apsaugo nuo išdžiūvimo. Yra ir saldžiųjų terinų, gaminamų iš vaisių, uogų ir želatinos.
Žingsnis 1
Supjaustykite kepenis gabaliukais ir pertrinkite jas per mėsmalę, du kartus arba per blenderį iki vientisos masės. Smulkiai sumalkite lauro lapą trintuve, peiliu smulkiai sukapokite česnaką ir sudėkite į kepenis, įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite mikseriu.
Žingsnis 2
Sudėkite pistacijas į maltą mėsą ir išmaišykite. Paimkite kepimo indą, perdenkite šoninę, kraštus užlenkite per šonus, sudėkite faršą į indą ir uždenkite šoninės kraštais ant viršaus. Uždenkite dangčiu arba folija ir pašaukite į orkaitę ant kepimo skardos su vandeniu 50 minučių 180 ⁰C temperatūroje.
Kategorijos