Publikavimo data: 2024-04-05
Veršienos plovas
Geras plovas yra vienas iš išskirtinių uzbekų virtuvės bruožų. O veršienos plovas yra ne tik mažai kaloringas, bet ir labai sveikas patiekalas, nes jame subalansuotas baltymų, riebalų ir angliavandenių kiekis. Egzistuoja įsitikinimas, kad plovas nepakenčia moterų rankų, o tikrąjį plovą gamina tik vyrai. Šis patiekalas laikomas uzbekų kulinarijos meno viršūne. Todėl sakoma, kad jei virėjas moka gaminti tikrą plovą, jis gali gaminti bet kokį kitą patiekalą.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Ant didelės ugnies pastatykite švarų, sausą katilą. Į jį supilkite alyvuogių aliejų. Palaukite kelias minutes, kol aliejus įkais. Į katilą sudėkite veršieną. Kepkite ant didelės ugnies, kad susidarytų plutelė. Įberkite 1 šaukštelį druskos ir žiros.
Žingsnis 2
Užvirinkite zirvaką. Į katilą su mėsa sudėkite smulkintus svogūnus ir juos pakepinkite. Tada pakepinkite morkas. Sudėkite likusius prieskonius ir druską. Užpilkite katilo turinį verdančiu vandeniu. Užkurkite lėtą ugnį. Uždenkite katilą dangčiu. Palikite zirvaką virti 1 valandą.
Žingsnis 3
Paruoškite ryžius. Kai užvirs zirvakas, kelis kartus perplaukite ryžius tekančiu vandeniu. Užpilkite ryžius vandeniu taip, kad vanduo 1,5 cm viršytų ryžių lygį. Palikite ryžius stovėti, kol verda zirvakas.
Žingsnis 4
Baigkite virti plovą. Sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Perkelkite ryžius į cirvaką. Įpilkite verdančio vandens, kad ryžiai apsemtų 1,5 cm. Uždenkite dangčiu ir virkite 30 minučių. Viršutinį ryžių sluoksnį sukeiskite su apatiniu. Virkite dar 30 minučių.
Kategorijos