Publikavimo data: 2024-06-09
Viduržemio jūros salotos su alyvuogėmis ir menkės kepenėlėmis
Viduržemio jūros regiono virtuvė yra viena sveikiausių virtuvių pasaulyje. Manoma, kad dėl žuvies ir jūros gėrybių, alyvuogių aliejaus, daržovių, prieskoninių žolelių ir alyvuogių ji prailgina gyvenimą. Šiame recepte naudojami Viduržemio jūros regiono virtuvei būdingi produktai - jūros gėrybės - menkės kepenys, augalinis aliejus, daržovės, kiaušiniai, alyvuogės, lapiniai žalumynai. Rezultatas - ne šiaip salotos, o patiekalas, kuriame gausu vitaminų ir mikroelementų, be to, jį labai paprasta paruošti.
Žingsnis 1
Kiaušinius supjaustykite smulkiais kubeliais. Susmulkinkite krapus, porus ir alyvuoges supjaustykite žiedais. Sudėkite juos į vieną indą.
Žingsnis 2
Supjaustykite menkės kepenis mažais gabalėliais ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Įpilkite menkių kepenėlių aliejaus, citrinos sulčių, mėgstamų žolelių ir prieskonių ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Atsargiai nupjaukite pomidorų viršūnėles ir šaukštu išimkite šerdį, kad susidarytų puodelis. Pripildykite pomidorus mišiniu.
Kategorijos