Viduržemio jūros salotos su alyvuogėmis ir menkės kepenėlėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Viduržemio jūros salotos su alyvuogėmis ir menkės kepenėlėmis

Viduržemio jūros regiono virtuvė yra viena sveikiausių virtuvių pasaulyje. Manoma, kad dėl žuvies ir jūros gėrybių, alyvuogių aliejaus, daržovių, prieskoninių žolelių ir alyvuogių ji prailgina gyvenimą. Šiame recepte naudojami Viduržemio jūros regiono virtuvei būdingi produktai - jūros gėrybės - menkės kepenys, augalinis aliejus, daržovės, kiaušiniai, alyvuogės, lapiniai žalumynai. Rezultatas - ne šiaip salotos, o patiekalas, kuriame gausu vitaminų ir mikroelementų, be to, jį labai paprasta paruošti.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Viduržemio jūros salotos su alyvuogėmis ir menkės kepenėlėmis Žingsnis 1
Kiaušinius supjaustykite smulkiais kubeliais. Susmulkinkite krapus, porus ir alyvuoges supjaustykite žiedais. Sudėkite juos į vieną indą.

Žingsnis 2

Viduržemio jūros salotos su alyvuogėmis ir menkės kepenėlėmis Žingsnis 2
Supjaustykite menkės kepenis mažais gabalėliais ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Įpilkite menkių kepenėlių aliejaus, citrinos sulčių, mėgstamų žolelių ir prieskonių ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Viduržemio jūros salotos su alyvuogėmis ir menkės kepenėlėmis Žingsnis 3
Atsargiai nupjaukite pomidorų viršūnėles ir šaukštu išimkite šerdį, kad susidarytų puodelis. Pripildykite pomidorus mišiniu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos