Publikavimo data: 2024-03-29
Vienos sausainiai
Manoma, kad Vienos sausainių pavadinimas kilo iš Austrijos, gurmanų šalies. Klasikinis šių sausainių receptas gana paprastas. Desertui reikės nedidelio kiekio ingredientų, kurių galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Vienos sausainių įdarui naudokite bet kokią uogienę ar džemą: saldesnį arba, priešingai, nuobodesnį. Tešlai geriau rinktis didelio riebumo sviestą, o ne margariną, tada sausainiai bus minkštesni ir puresni.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į ištirpintą sviestą suberkite kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Tada plaktuvu arba mikseriu suplakite kiaušinius ir palaipsniui 1-2 min. suberkite cukrų. Suberkite miltus ir išmaišykite šaukštu, tada tešlą išminkykite rankomis. Tešla turi būti tiršta ir sviestinė. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve maždaug 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Išimkite tešlą ir padalykite į dvi nevienodas dalis: 2/3 и 1/3. Didesnę dalį palikite, o mažesnę įdėkite į maistinę plėvelę ir 15-20 minučių padėkite į šaldiklį. Likusią dalį tolygiai paskirstykite ant kepimo indo, kad tešla būtų maždaug 7 mm storio.
Žingsnis 3
Paskirstykite įdarą ant plutos.
Žingsnis 4
Išimkite tešlą iš šaldiklio ir ją sutarkuokite. Tada trupiniais apibarstykite uogienę. Ant trupinių viršaus pabarstykite cukraus, kad plutelė būtų traški.
Žingsnis 5
Tada 15-20 minučių pašaukite Vienos sausainius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos