Vienos sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Vienos sausainiai

Manoma, kad Vienos sausainių pavadinimas kilo iš Austrijos, gurmanų šalies. Klasikinis šių sausainių receptas gana paprastas. Desertui reikės nedidelio kiekio ingredientų, kurių galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Vienos sausainių įdarui naudokite bet kokią uogienę ar džemą: saldesnį arba, priešingai, nuobodesnį. Tešlai geriau rinktis didelio riebumo sviestą, o ne margariną, tada sausainiai bus minkštesni ir puresni.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
373 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
59 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.9/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vienos sausainiai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į ištirpintą sviestą suberkite kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Tada plaktuvu arba mikseriu suplakite kiaušinius ir palaipsniui 1-2 min. suberkite cukrų. Suberkite miltus ir išmaišykite šaukštu, tada tešlą išminkykite rankomis. Tešla turi būti tiršta ir sviestinė. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve maždaug 20-30 minučių.

Žingsnis 2

Vienos sausainiai Žingsnis 2
Išimkite tešlą ir padalykite į dvi nevienodas dalis: 2/3 и 1/3. Didesnę dalį palikite, o mažesnę įdėkite į maistinę plėvelę ir 15-20 minučių padėkite į šaldiklį. Likusią dalį tolygiai paskirstykite ant kepimo indo, kad tešla būtų maždaug 7 mm storio.

Žingsnis 3

Vienos sausainiai Žingsnis 3
Paskirstykite įdarą ant plutos.

Žingsnis 4

Vienos sausainiai Žingsnis 4
Išimkite tešlą iš šaldiklio ir ją sutarkuokite. Tada trupiniais apibarstykite uogienę. Ant trupinių viršaus pabarstykite cukraus, kad plutelė būtų traški.

Žingsnis 5

Vienos sausainiai Žingsnis 5
Tada 15-20 minučių pašaukite Vienos sausainius į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos