Publikavimo data: 2024-06-08
Vietnamietiški kepti ryžiai.
Ryžiai labiausiai išpopuliarėjo Azijos šalyse, kur jie buvo rasti pirmą kartą, o vėliau atkeliavo į Europą. Įdomu tai, kad kiekviena šalis, nepaisant tam tikrų panašumų, turi savitą receptą. Pavyzdžiui, į vietnamietiško stiliaus keptus ryžius įeina cukinija ir krevetės, kurios sukuria įdomų skonių derinį. O sojų padažas patiekalui suteikia malonų sūrumo poskonį. Beje, ryžiai mėgsta drėgmę - pirmieji stiebai iškyla tiesiai iš vandens.
Žingsnis 1
Apkepkite ingredientus. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų ir sezamų aliejaus mišinio ir sudėkite morkas bei cukiniją. Maišydami kepkite 5 minutes. Į daržovių mišinį kartu su krevetėmis sudėkite svogūną ir česnaką, išmaišykite. Sudedamąsias dalis užpilkite sojų, žuvies ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu. Pagal skonį įberkite pipirų, gerai išmaišykite. Palikite troškintis 2 minutes.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Į išvirtą daržovių mišinį su krevetėmis suberkite iš anksto išvirtus ryžius ir atsargiai sumaišykite su ingredientais. Išjunkite ugnį ir kelioms minutėms uždenkite patiekalą dangčiu, kad ryžiai įsigertų.
Kategorijos