Vietnamietiški kepti ryžiai. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Vietnamietiški kepti ryžiai.

Ryžiai labiausiai išpopuliarėjo Azijos šalyse, kur jie buvo rasti pirmą kartą, o vėliau atkeliavo į Europą. Įdomu tai, kad kiekviena šalis, nepaisant tam tikrų panašumų, turi savitą receptą. Pavyzdžiui, į vietnamietiško stiliaus keptus ryžius įeina cukinija ir krevetės, kurios sukuria įdomų skonių derinį. O sojų padažas patiekalui suteikia malonų sūrumo poskonį. Beje, ryžiai mėgsta drėgmę - pirmieji stiebai iškyla tiesiai iš vandens.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.02/5 (42 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vietnamietiški kepti ryžiai. Žingsnis 1
Apkepkite ingredientus. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų ir sezamų aliejaus mišinio ir sudėkite morkas bei cukiniją. Maišydami kepkite 5 minutes. Į daržovių mišinį kartu su krevetėmis sudėkite svogūną ir česnaką, išmaišykite. Sudedamąsias dalis užpilkite sojų, žuvies ir saldžiųjų aitriųjų paprikų padažu. Pagal skonį įberkite pipirų, gerai išmaišykite. Palikite troškintis 2 minutes.

Žingsnis 2

Vietnamietiški kepti ryžiai. Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Į išvirtą daržovių mišinį su krevetėmis suberkite iš anksto išvirtus ryžius ir atsargiai sumaišykite su ingredientais. Išjunkite ugnį ir kelioms minutėms uždenkite patiekalą dangčiu, kad ryžiai įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos