Virta bagetė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Virta bagetė

Virta bagetė ruošiama ne tradiciniu būdu. Siekiant sutrumpinti tešlos kildinimo ir kildinimo laiką, po pirmojo kildinimo tešla trumpam panardinama į verdantį vandenį su nedideliu kiekiu geriamosios sodos. Mielės karštoje "vonioje" suaktyvėja visu pajėgumu, o iškeptas kepinys būna orus. Tada gaminiai ruošiami įprastu būdu - kepami orkaitėje.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
60 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virta bagetė Žingsnis 1
Paruoškite mielių pagrindą. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje, įberkite 2 valgomuosius šaukštus miltų, išmaišykite, palikite po dangčiu 10 minučių.

Žingsnis 2

Virta bagetė Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į mielių pagrindą supilkite aliejų, suberkite druską ir išmaišykite. Palaipsniui įmaišykite miltus, nuolat maišydami. Indą su tešla uždenkite dangčiu ir padėkite į šiltą vietą 1,5 valandos.

Žingsnis 3

Virta bagetė Žingsnis 3
Tęskite lipdymą. Praėjus nurodytam laikui, tešlą iš dubens išverskite ant stalo, šiek tiek paminkykite ir padalykite į dvi dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į rutuliuką, tada ištieskite rankomis ir susukite.

Žingsnis 4

Virta bagetė Žingsnis 4
Išvirkite ir iškepkite bagetes. Paimkite didelį puodą, įpilkite 2 litrus vandens, įberkite valgomosios sodos ir užvirinkite. Sudėkite bagetes į verdantį vandenį ir virkite 1 minutę, nuolat jas apversdami. Išvirusius bagetus sudėkite ant kepimo skardos, padarykite įstrižinius pjūvius ir kepkite 30 minučių 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos