Publikavimo data: 2024-06-08
Virta bagetė
Virta bagetė ruošiama ne tradiciniu būdu. Siekiant sutrumpinti tešlos kildinimo ir kildinimo laiką, po pirmojo kildinimo tešla trumpam panardinama į verdantį vandenį su nedideliu kiekiu geriamosios sodos. Mielės karštoje "vonioje" suaktyvėja visu pajėgumu, o iškeptas kepinys būna orus. Tada gaminiai ruošiami įprastu būdu - kepami orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite mielių pagrindą. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje, įberkite 2 valgomuosius šaukštus miltų, išmaišykite, palikite po dangčiu 10 minučių.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į mielių pagrindą supilkite aliejų, suberkite druską ir išmaišykite. Palaipsniui įmaišykite miltus, nuolat maišydami. Indą su tešla uždenkite dangčiu ir padėkite į šiltą vietą 1,5 valandos.
Žingsnis 3
Tęskite lipdymą. Praėjus nurodytam laikui, tešlą iš dubens išverskite ant stalo, šiek tiek paminkykite ir padalykite į dvi dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į rutuliuką, tada ištieskite rankomis ir susukite.
Žingsnis 4
Išvirkite ir iškepkite bagetes. Paimkite didelį puodą, įpilkite 2 litrus vandens, įberkite valgomosios sodos ir užvirinkite. Sudėkite bagetes į verdantį vandenį ir virkite 1 minutę, nuolat jas apversdami. Išvirusius bagetus sudėkite ant kepimo skardos, padarykite įstrižinius pjūvius ir kepkite 30 minučių 180 °C temperatūroje.
Kategorijos