Publikavimo data: 2025-08-20
Virta grybų sriuba iš šaldytų grybų su grikiais
Mes mėgstame grybus! Todėl vasarą dažnai einame į tylią medžioklę, renkame grybus (smidrus, beržus, baltuosius), juos supjaustome ir dedame į šaldiklį. Žiemą iš jų pasigaminame nuostabų grybų dubenį. O mūsų grybų pyragas ypatingas: į jį dedame grikių kruopų. Jis maistingas, sveikas ir labai skanus. Turėtumėte jo paragauti ir jūs.
Žingsnis 1
Atšildykite grybus. Įpilkite vandens, pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais ir nuplaukite vandenyje.
Žingsnis 3
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir šiek tiek sutrinkite peiliu, kad suminkštėtų. Taip sriuba įgaus visas sultis ir skonį.
Žingsnis 4
Kai vanduo puode su grybais užvirs apie 10 minučių, sudėkite bulves. Kai užvirs kartu su bulvėmis, nuimkite putas nuo puodo su grybais. Sudėkite svogūnus, druską. Virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės suirs. Tada išjunkite ugnį. Paliekame grybų mišinį brinkti apie pusvalandį.
Žingsnis 5
Supilkite į lėkštes ir į kiekvieną lėkštę įberkite iš anksto išvirtų grikių kruopų.
Kategorijos