Virti grikiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Virti grikiai

Grikių nauda ne kartą įrodyta. Šiuose augaluose ypač gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų B ir P. Grikiai taip pat labai svarbūs vegetarinėje mityboje - iš dalies pakeičia mėsą. Grikių košė yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies karštųjų patiekalų. Šis augalas paruošiamas labai paprastai ir greitai. Jei norite, kad grikiai taptų traškūs, iš anksto juos 3-4 min. pakepinkite keptuvėje neįpylus aliejaus.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Virti grikiai Žingsnis 1
Grikius suberkite į puodą su šaltu pasūdytu vandeniu.

Žingsnis 2

Virti grikiai Žingsnis 2
Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Virti grikiai Žingsnis 3
Į virtus grikius sudėkite sviestą.

Žingsnis 4

Virti grikiai Žingsnis 4
Kruopščiai išmaišykite grikius, kol sviestas visiškai ištirps.

Žingsnis 5

Virti grikiai Žingsnis 5
Sudėkite grikius į lėkštes ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, paprasta, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grikių patiekalai, grūdų patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, grikių garnyrai, receptų knyga

Kategorijos