Virti grikiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Virti grikiai

Grikių nauda ne kartą įrodyta. Šiuose augaluose ypač gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų B ir P. Grikiai taip pat labai svarbūs vegetarinėje mityboje - iš dalies pakeičia mėsą. Grikių košė yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies karštųjų patiekalų. Šis augalas paruošiamas labai paprastai ir greitai. Jei norite, kad grikiai taptų traškūs, iš anksto juos 3-4 min. pakepinkite keptuvėje neįpylus aliejaus.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virti grikiai Žingsnis 1
Grikius suberkite į puodą su šaltu pasūdytu vandeniu.

Žingsnis 2

Virti grikiai Žingsnis 2
Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Virti grikiai Žingsnis 3
Į virtus grikius sudėkite sviestą.

Žingsnis 4

Virti grikiai Žingsnis 4
Kruopščiai išmaišykite grikius, kol sviestas visiškai ištirps.

Žingsnis 5

Virti grikiai Žingsnis 5
Sudėkite grikius į lėkštes ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos