Publikavimo data: 2024-03-25
Virti grikiai
Grikių nauda ne kartą įrodyta. Šiuose augaluose ypač gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų B ir P. Grikiai taip pat labai svarbūs vegetarinėje mityboje - iš dalies pakeičia mėsą. Grikių košė yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies karštųjų patiekalų. Šis augalas paruošiamas labai paprastai ir greitai. Jei norite, kad grikiai taptų traškūs, iš anksto juos 3-4 min. pakepinkite keptuvėje neįpylus aliejaus.
Žingsnis 1
Grikius suberkite į puodą su šaltu pasūdytu vandeniu.
Žingsnis 2
Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Į virtus grikius sudėkite sviestą.
Žingsnis 4
Kruopščiai išmaišykite grikius, kol sviestas visiškai ištirps.
Žingsnis 5
Sudėkite grikius į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos