Publikavimo data: 2024-06-08
Virti koldūnai su malta mėsa
Koldūnai yra rusų virtuvės patiekalas. Patiekalas gaminamas iš neraugintos tešlos su mėsos įdaru. Įdaras suteikia patiekalui sultingumo ir įvairų poskonį. Koldūnų forma gali būti įvairi (apvali, ovali ir t. t.). Patiekalas yra švelnaus, mėsingo ir sodraus skonio. Tinka ir šeimos vakarienei, ir užkandžiams su draugais.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir persijokite į jį miltus. Įpilkite vandens, druskos ir užminkykite tešlą. Palikite tešlą pailsėti 1,5 valandos. Kas pusvalandį ją šiek tiek paminkykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite kiaulieną ir jautieną kąsnio dydžio gabalėliais ir sumalkite mėsmale.
Žingsnis 3
Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Tada svogūną sudėkite į maltą mėsą. Tada pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Tešlą plonai iškočiokite ir formelėmis išpjaukite apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 5
Užkaiskite puodą su vandeniu, kol užvirs, ir suberkite pipirų grūdelius. Tada įdėkite lauro lapą. Kai užvirs, sudėkite koldūnus. Kai jie išplauks, nuvarvinkite juos į sietelį, kad nutekėtų vanduo.
Kategorijos