Publikavimo data: 2024-05-01
Virtos kukurūzų burbuolės
Rinkitės žiedynus su šviežiais, sultingais lapais. Pats stiebas turi būti šiek tiek minkštas ir kietas. Geriausiai tinka virti pieniškai balti arba šviesiai geltoni grūdai. Iš jaunų pieniškų kukurūzų išspaudus grūdus susidaro klampus baltas skystis. Kuo kukurūzai geltonesni, tuo jie senesni. Pernokusios varpos įprastai verdant dar labiau sukietėja. Tačiau tokius kukurūzus galite "išgelbėti" 4 valandas mirkydami vandenyje ir piene santykiu 1:1. Po mirkymo pernokusios varpos bus sultingos ir minkštos.
Žingsnis 1
Išvirkite kukurūzus. Į puodą supilkite 2 litrus vandens ir užvirkite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir sudėkite kukurūzus. Jaunus kukurūzus virkite 40-60 minučių. Senus kukurūzus geriau virti 2 valandas.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Po 20 min. kepimo patikrinkite, ar žuvis paruošta, paragaukite grūdų - jie turi būti minkšti, švelnūs ir sultingi. Kepdami nesūdykite varpų, kitaip jos bus kietos ir nesultingos. Sūdykite likus kelioms minutėms iki virimo arba prieš patiekdami.
Kategorijos