Virtos kukurūzų burbuolės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Virtos kukurūzų burbuolės

Rinkitės žiedynus su šviežiais, sultingais lapais. Pats stiebas turi būti šiek tiek minkštas ir kietas. Geriausiai tinka virti pieniškai balti arba šviesiai geltoni grūdai. Iš jaunų pieniškų kukurūzų išspaudus grūdus susidaro klampus baltas skystis. Kuo kukurūzai geltonesni, tuo jie senesni. Pernokusios varpos įprastai verdant dar labiau sukietėja. Tačiau tokius kukurūzus galite "išgelbėti" 4 valandas mirkydami vandenyje ir piene santykiu 1:1. Po mirkymo pernokusios varpos bus sultingos ir minkštos.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virtos kukurūzų burbuolės Žingsnis 1
Išvirkite kukurūzus. Į puodą supilkite 2 litrus vandens ir užvirkite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir sudėkite kukurūzus. Jaunus kukurūzus virkite 40-60 minučių. Senus kukurūzus geriau virti 2 valandas.

Žingsnis 2

Virtos kukurūzų burbuolės Žingsnis 2
Baigti gaminti. Po 20 min. kepimo patikrinkite, ar žuvis paruošta, paragaukite grūdų - jie turi būti minkšti, švelnūs ir sultingi. Kepdami nesūdykite varpų, kitaip jos bus kietos ir nesultingos. Sūdykite likus kelioms minutėms iki virimo arba prieš patiekdami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos