Virtos menkės žuvies salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Virtos menkės žuvies salotos

Atšaldyta arba šaldyta menkės filė tinka virtoms menkės salotoms su daržovėmis ir obuoliu. Salotoms rinkitės rūgštų žalią obuolį. Virta filė taip pat derinama su sūriu, kiaušiniais, taip pat žirneliais ir kukurūzais - šių produktų į salotas galite dėti pagal savo skonį. Tokios salotos iš virtos žuvies nuo seno populiarios Šiaurės Europoje ir Skandinavijos šalyse.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Virtos menkės žuvies salotos Žingsnis 1
Išvirkite menkę. Sudėkite žuvį į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite. Įberkite pipirų grūdelių ir lauro lapų. Virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Išimkite menkę iš sultinio ir atvėsinkite. Nuo filė nuimkite odą ir patikrinkite, ar nėra kaulų. Supjaustykite nedideliais griežinėliais.

Žingsnis 2

Virtos menkės žuvies salotos Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į dubenį sudėkite žuvies gabalėlius, agurkus, pomidorus ir svogūnus. Sudėkite tarkuotą obuolį, druską ir pipirus, išmaišykite. Dėkite 10 minučių į šaldytuvą.

Žingsnis 3

Virtos menkės žuvies salotos Žingsnis 3
Paruoškite salotas patiekti. Dubenėlyje sumaišykite majonezą ir garstyčias. Išdėliokite salotas į lėkštes ir užpilkite padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos