Publikavimo data: 2024-09-16
Virtos menkės žuvies salotos
Atšaldyta arba šaldyta menkės filė tinka virtoms menkės salotoms su daržovėmis ir obuoliu. Salotoms rinkitės rūgštų žalią obuolį. Virta filė taip pat derinama su sūriu, kiaušiniais, taip pat žirneliais ir kukurūzais - šių produktų į salotas galite dėti pagal savo skonį. Tokios salotos iš virtos žuvies nuo seno populiarios Šiaurės Europoje ir Skandinavijos šalyse.
Žingsnis 1
Išvirkite menkę. Sudėkite žuvį į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite. Įberkite pipirų grūdelių ir lauro lapų. Virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Išimkite menkę iš sultinio ir atvėsinkite. Nuo filė nuimkite odą ir patikrinkite, ar nėra kaulų. Supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į dubenį sudėkite žuvies gabalėlius, agurkus, pomidorus ir svogūnus. Sudėkite tarkuotą obuolį, druską ir pipirus, išmaišykite. Dėkite 10 minučių į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas patiekti. Dubenėlyje sumaišykite majonezą ir garstyčias. Išdėliokite salotas į lėkštes ir užpilkite padažu.
Kategorijos