Publikavimo data: 2024-06-23
Virtos upėtakių žuvies salotos receptas
Gausių virtų upėtakių salotų su ryžiais skonį paryškina prieš patiekiant įdedami žalieji svogūnai ir marinuoti agurkai. Šviežia upėtakio mėsa yra oranžiškai raudona, permatoma, su baltomis gyslomis. Per ryški spalva rodo, kad mėsa nėra natūrali. Filė turi būti elastinga: paspaudus neturi būti įdubimų. Šviežia žuvis beveik neturi kvapo - atsiradęs žuvies aromatas rodo, kad gabalas yra pasenęs.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius ir žuvį. Ryžius perplaukite 1-3 kartus, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 20 minučių, kol išvirs visas vanduo. Žuvį sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu - skystis turi visiškai apsemti žuvį. Virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, nugriebdami putas. Atvėsinkite, nuimkite odą. Patikrinkite, ar filė neturi smulkių kaulų, ir juos pašalinkite. Upėtakius smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Sudėkite salotų ingredientus. Dubenyje sumaišykite virtą žuvį, kiaušinius ir ryžius. Įdėkite žalių svogūnų. Pasūdykite ir pagardinkite majonezu ar kitu padažu.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas patiekti. Prieš pat patiekdami sudėkite griežinėliais pjaustytus marinuotus agurkus, kad salotos neišsiplėstų. Sudėkite juos į dubenį su likusiais ingredientais ir sumaišykite.
Kategorijos