Publikavimo data: 2024-06-23
Virtos žuvies salotos
Virtos žuvies salotoms su žiediniais kopūstais po majonezu ruoškite baltą žuvį - majonezo padažas kompensuos jos mėsos sausumą. Baltoji žuvis yra mažai kaloringa, joje yra daug žmogaus organizmui reikalingų baltymų ir aminorūgščių. Geriau pirkti šaldytą žuvį: joje išlieka daugiau naudingų medžiagų. Populiariausi baltosios žuvies atstovai: menkė, silkė, skumbrė, paltusas, jūros lydekos ir polakai.
Žingsnis 1
Išvirkite žuvį. Žuvį pasūdykite, papipirinkite, sudėkite į puodą su vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Išvirus virkite 15-20 minučių. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Nulupkite odą ir kaulus, supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Žiedinius kopūstus išvirkite atskirai. Užpilkite žiedynus vandeniu ir virkite 10-12 minučių po užvirimo. Išvirusius žiedinius kopūstus atvėsinkite ir padalykite į mažus žiedynus.
Žingsnis 3
Sudėkite salotų ingredientus. Dubenyje sumaišykite supjaustytą žuvį ir daržoves. Pasūdykite ir papipirinkite, pagal pageidavimą pagardinkite prieskoniais. Į salotas įpilkite majonezo ir išmaišykite.
Kategorijos