Publikavimo data: 2024-06-23
Virtos žuvies salotos
Virtos raudonosios žuvies salotos - sotūs ir sveiki pietūs ar vakarienė. Salotoms tinka bet kokia raudona žuvis. "Raudona" žuvis vadinama ne tik dėl mėsos spalvos - Rusijoje prie "raudonų", t. y. vertingų, žuvų priskiriamos retos ir brangios rūšys. Todėl ir dabar tarp raudonųjų žuvų galima rasti eršketų. Žuvį salotoms galima virti ant garų, taip bus geriau išsaugotos jos naudingosios savybės. Tačiau net ir filė reikėtų patikrinti, ar joje nėra kaulų: ieškokite jų pirštais arba pincetu.
Žingsnis 1
Išvirkite žuvį. Žuvies filė pasūdykite ir papipirinkite, supilkite vandenį į puodą. Pastatykite ant kaitlentės ir įjunkite vidutinę kaitrą. Užvirus virkite 15-20 minučių. Atvėsinkite, nulupkite odą ir kaulus, supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite salotų ingredientus. Į smulkiai supjaustytus agurkus sudėkite konservuotus kukurūzus, žuvį, svogūnus, bulves ir kiaušinius.
Žingsnis 3
Prieš patiekiant padažą. Pagal skonį į salotas įpilkite augalinio aliejaus, druskos ir prieskonių. Ant viršaus pabarstykite smulkiai supjaustytų žolelių.
Kategorijos