Publikavimo data: 2025-08-20
Virtos žuvies salotos su ryžiais
Žuvies salotos yra lengvai paruošiamas organizmui naudingų mikroelementų "sandėlis". Kas yra tik viena žuvis - virta rausvoji lašiša. Ji išsaugo naudingąsias savybes bet kokio terminio apdorojimo metu. Net ir išvirus rausvosios lašišos filė vis dar turi magnio, kalcio, fluoro ir geležies, būtinų augimui ir kaulų sveikatai, todėl ši žuvis labai naudinga mažiems vaikams. Rausvosios lašišos virimas užtruks ne ilgiau kaip 20 minučių, o lauro lapai ir pipirai suteiks jai pikantiškesnį skonį.
Žingsnis 1
Žuvį ir ryžius išvirkite. Rausvą lašišą užpilkite į puodą vandeniu, užvirinkite, įdėkite lauro lapą, pipirų ir druskos, virkite 15-20 minučių. Išvirtą žuvį nulupkite nuo odos ir kaulų, rankomis padalykite į didelius gabalus. Ryžių kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite kiaušinių pjaustykle. Agurkus supjaustykite 0,5 cm storio kubeliais ir smulkiai supjaustykite svogūną. Dubenyje sumaišykite virtus ryžius, rausvąją lašišą, agurkus, kiaušinius ir svogūnus. Įberkite druskos ir pagardinkite majonezu.
Kategorijos