Publikavimo data: 2024-04-09
Viso grūdo duona be mielių
Puikus radinys žmonėms, kurie kontroliuoja savo svorį ir stebi savo figūrą. Naminė viso grūdo duona be mielių bus nepakeičiama alternatyva bet kokiai parduotuvėje pirktai duonai. Be to, kad duona yra skani, ją greitai ir lengvai paruošite, be to, tiksliai žinosite, kas joje yra - o tai visada saugiau ir sveikiau. Duoną galite papuošti bet kokiomis jums patinkančiomis sėklomis: saulėgrąžomis, moliūgais, linų sėmenimis, sezamo sėklomis, o į tešlą galite dėti riešutų ir džiovintų vaisių.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įpilkite stiklinę pieno (arba išrūgų, arba kefyro). Sudėkite augalinį aliejų, sodą, cukrų ir druską, išmaišykite.
Žingsnis 2
Į pieną suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Neišsigąskite, jei tešla bus lipni - ji tokia ir turi būti.
Žingsnis 3
Tešlą sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą ir išlyginkite. Ant viršaus pabarstykite saulėgrąžų sėklų, moliūgų sėklų, linų sėmenų ar kitų sėklų pagal pageidavimą. Dėkite kepti į įkaitintą 230 laipsnių orkaitę 20-40 minučių. Patikrinkite, ar kepinys iškepęs, smeigtuku - jis turi likti sausas.
Žingsnis 4
Patikrinkite duoną iešmeliu - ji turi būti sausa. Palikite duoną pailsėti formoje, išimkite ir patiekite karštą. Gero apetito!
Kategorijos