Publikavimo data: 2024-06-24
Vištiena ir žirniai
Seniau cholodetai tradiciškai buvo gaminami iš kiaulių galvų ir kojų, nededant želatinos; patiekalas sukietėdavo dėl kaulų, kremzlių ir raiščių geliančių savybių. Kholodets turėjo daug vitaminų ir mikroelementų, buvo maistingas ir kaloringas. Šiandien šį naudingą produktą galima įsigyti ir tiems, kurie laikosi dietinės mitybos, pakanka jį paruošti iš vištienos. Toks šaltibarštis turi naudingų tradicinio šaltibarščio savybių - gerina medžiagų apykaitą, prisotina organizmą vitaminų ir kolageno.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į puodą sudėkite vištienos dalis ir kaklą. Mėsą užpilkite vandeniu taip, kad jis būtų 5-10 cm virš paviršiaus. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Nugriebkite susidariusias putas. Į sultinį sudėkite nuluptus svogūnus ir morkas. Įberkite druskos, pipirų ir lauro lapą. Mėsą virkite 4 valandas ant silpnos ugnies, nugriebdami riebalus ir putas, kad sultinys būtų skaidrus. Išimkite mėsą ir daržoves ir sultinį perkoškite.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir susmulkinkite ją skaidulomis bei mažais gabalėliais. Morkas supjaustykite apskritimais. Vištienos mėsą sudėkite į indą, kuriame patiekite paruoštą šaltibarščius. Ant viršaus išdėliokite morkų gabalėlius ir žaliuosius žirnelius. Viską užpilkite sultiniu taip, kad daržovės būtų tik lengvai juo apsemtos. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių. Kai pirmasis sluoksnis sustings, viską užpilkite likusiu sultiniu ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kol sustings.
Kategorijos