Publikavimo data: 2025-08-19
Vištienos biskvitas
Pagrindinis šio patiekalo akcentas - įdomus ingredientų derinys. Įdaras gaunasi skanus ir gražus. Jis gali tapti šventinio stalo puošmena. Naudojant porcijų formeles, įdarui galima suteikti bet kokią formą ir dydį. Palyginti su klasikiniu kiaulienos šaltibarščiu, šį patiekalą galima greitai ir lengvai paruošti.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną ir morkas. Sudėkite vištienos blauzdas į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Sudėkite morkas, lauro lapus ir druską. Palaukite, kol vanduo užvirs, nuimkite putas ir nustatykite nedidelę ugnį. Mėsą virkite 60 minučių. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir ją smulkiai supjaustykite. Morkas supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite vištieną, morkas ir česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite želė apkepui. Sultinį pertrinkite per sietelį arba marlę. Paimkite puodą ir supilkite į jį želatiną. Įpilkite šiek tiek sultinio ir pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite. Išjunkite, kai želatina ištirps. Sudėkite želatiną su likusiu sultiniu ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti įdarą. Paimkite silikonines keksiukų formeles. Alyvuoges sudėkite viena eile perpjauta puse žemyn. Tada sudėkite kukurūzus ir vištienos įdarą. Pripildykite formą iki dviejų trečdalių. Užpilkite sultiniu ir palikite šaldytuve 3 valandoms.
Kategorijos