Publikavimo data: 2024-06-23
Vištienos blauzdelės cholodets
Vištienos cholodetai gali būti laikomi dietiniu produktu. Į sultinį dedama morkų, petražolių arba salierų šaknų. Po to jas galima naudoti papuošimui. Taip pat verdant įdedama viso svogūno. Jis suteikia sultiniui auksinę spalvą. Tradiciškai į šaltibarščius nededama daug prieskonių, kad būtų išsaugotas mėsos skonis. Paprastai šaltibarščiams naudojami pipirų grūdeliai, lauro lapai ir druska. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos į sultinį galima įdėti džiovintų krapų šakelių. Tai suteiks šaltibarščiams ypatingo skonio.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite mėsą ir sultinį. Sudėkite vištienos šlauneles į puodą. Užpilkite jas vandeniu ir užvirinkite, nugriebkite putas ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Sudėkite morkas ir svogūnus. Uždenkite puodą dangčiu. Įsitikinkite, kad virimas yra minimalus. Po 30 minučių sudėkite lauro lapą, žoleles, druską ir maltus juoduosius pipirus. Virkite cholodets 60 minučių, kol vištiena suminkštės. Virimo pabaigoje įberkite ciberžolės.
Žingsnis 2
Baigti virti šaltibarščius. Išvirusias vištienos šlauneles sudėkite į lėkštę. Sultinį perkoškite per sietelį arba marlę. Tada į karštą sultinį supilkite želatiną ir maišykite, kol ištirps. Atskirkite mėsą nuo kaulo ir nuimkite odą nuo vištienos kojų. Mėsą supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į lėkštes arba formeles cholentui. Į kiekvieną formą įdėkite susmulkinto česnako. Į mėsą plona srovele supilkite sultinį. Po to padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings. Tai užtruks apie 3 valandas, bet geriau palikti sustingti per naktį.
Kategorijos