Vištienos, bulvių ir sūrio pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Vištienos, bulvių ir sūrio pyragas

Pyragas su vištiena ir bulvėmis - skanus ir sotus patiekalas, kuris tiks ir kasdieniam, ir šventiniam stalui. Žinodami keletą kepimo paslapčių, iškepsite tobulą pyragą. Prieš naudojimą miltus reikėtų persijoti per sietelį. Taip jie prisotinami oro ir gaminiai gaunasi puresni. Negalima kepti labai didelio pyrago, maži gaminiai atlaiko aukštesnę temperatūrą ir iškepa greičiau nei dideli. Jei kuri nors pyrago dalis pradeda degti, uždenkite ją aliejumi pateptu popieriumi.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos, bulvių ir sūrio pyragas Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite suminkštintą sviestą ir grietinę. Dalimis supilkite miltus ir kepimo miltelius ir kruopščiai išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite kelis šaukštus pieno. Tešlą išminkykite rankomis. Tada suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Vištienos, bulvių ir sūrio pyragas Žingsnis 2
Paruoškite vištieną ir daržoves. Įkaitinkite keptuvę su 2-3 šaukštais augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir kepkite jį 1-2 minutes, kol suminkštės. Tada sudėkite vištienos gabaliukus ir nuolat maišydami kepkite, kol mėsa pabals.

Žingsnis 3

Vištienos, bulvių ir sūrio pyragas Žingsnis 3
Pradėkite "surinkinėti" pyragą. Atšaldytą tešlą perpjaukite per pusę. Vieną pusę iškočiokite pyrago apačiai. Tada sudėkite į aliejumi išteptą kepimo indą. Ant tešlos sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, pagardinkite pipirais ir druska. Ant bulvių sudėkite keptus svogūnus ir vištienos filė. Į įdarą sutarkuokite 100 g stambia tarka sutarkuoto sūrio. Dar kartą pagardinkite pipirais ir druska.

Žingsnis 4

Vištienos, bulvių ir sūrio pyragas Žingsnis 4
Dėkite bulvių pyragą su vištiena kepti į orkaitę. Antrąją tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį ir uždenkite įdaru. Užspauskite kraštus ir viduryje padarykite įdubimą, kad išeitų garai. Patepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir siųskite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 40-50 minučių. Kai pyragas paruduos, išimkite jį iš orkaitės ir atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos