Vištienos ir bulvių kremo pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Vištienos ir bulvių kremo pyragas

Vištienos ir bulvių pyragas gaminamas iš universalios nesaldžių pyragų tešlos, todėl vištienos ir bulvių pyrago receptą galite tobulinti be galo. Vištienos pyrago paslaptis yra ta, kad jis gaminamas iš mielinės tešlos be mielių, kurios pagrindą sudaro grietinė ir acte ištirpinta soda. Pyragas be mielių laikomas naudingesniu, ant jo stato sveikos gyvensenos gerbėjai. Vištienos ir bulvių derinys jau tapo rusų virtuvės klasika.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos ir bulvių kremo pyragas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, gerai išplakite plakikliu arba mikseriu iki vientisos konsistencijos. Į kiaušinių masę įmaišykite majonezą ir grietinę ir išmaišykite. Įmaišykite actą ir sodą. Supilkite miltus, persijokite juos per sietelį. Minkykite tešlą, kol ji taps tirštos, standžios konsistencijos.

Žingsnis 2

Vištienos ir bulvių kremo pyragas Žingsnis 2
Susmulkinkite įdarui skirtus produktus. Bulves supjaustykite plonais apskritimais. Vištieną supjaustykite mažais kubeliais. Peiliu smulkiai supjaustykite petražolių žalumynus.

Žingsnis 3

Vištienos ir bulvių kremo pyragas Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Padalykite tešlą į dvi dalis ir pirmąją pusę supilkite į formą. Bulves padalykite per pusę. Į tešlą sudėkite vieną sluoksnį bulvių griežinėlių, pagardinkite druska ir pipirais. Antrajame sluoksnyje sudėkite filė gabalėlius, pabarstykite kario prieskoniais. Pabarstykite smulkintais svogūnais. Vėl dėkite bulvių sluoksnį. Pyragą užpildykite antrąja tešlos dalimi.

Žingsnis 4

Iškepkite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą su vištienos ir bulvių įdaru 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos