Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos ir bulvių kremo pyragas
Vištienos ir bulvių pyragas gaminamas iš universalios nesaldžių pyragų tešlos, todėl vištienos ir bulvių pyrago receptą galite tobulinti be galo. Vištienos pyrago paslaptis yra ta, kad jis gaminamas iš mielinės tešlos be mielių, kurios pagrindą sudaro grietinė ir acte ištirpinta soda. Pyragas be mielių laikomas naudingesniu, ant jo stato sveikos gyvensenos gerbėjai. Vištienos ir bulvių derinys jau tapo rusų virtuvės klasika.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, gerai išplakite plakikliu arba mikseriu iki vientisos konsistencijos. Į kiaušinių masę įmaišykite majonezą ir grietinę ir išmaišykite. Įmaišykite actą ir sodą. Supilkite miltus, persijokite juos per sietelį. Minkykite tešlą, kol ji taps tirštos, standžios konsistencijos.
Žingsnis 2
Susmulkinkite įdarui skirtus produktus. Bulves supjaustykite plonais apskritimais. Vištieną supjaustykite mažais kubeliais. Peiliu smulkiai supjaustykite petražolių žalumynus.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Padalykite tešlą į dvi dalis ir pirmąją pusę supilkite į formą. Bulves padalykite per pusę. Į tešlą sudėkite vieną sluoksnį bulvių griežinėlių, pagardinkite druska ir pipirais. Antrajame sluoksnyje sudėkite filė gabalėlius, pabarstykite kario prieskoniais. Pabarstykite smulkintais svogūnais. Vėl dėkite bulvių sluoksnį. Pyragą užpildykite antrąja tešlos dalimi.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą su vištienos ir bulvių įdaru 50 minučių.
Kategorijos