Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos ir bulvių pyragas
Pyragas su vištiena ir bulvėmis yra senovinis rusų virtuvės patiekalas kurnik. Yra dvi pavadinimo kilmės versijos. Pagal vieną versiją uždaras pyragas taip pavadintas todėl, kad kepant per viršuje esančią skylutę išeidavo garai. Pagal kitą versiją, įdaro pagrindas buvo vištiena. Yra daugybė gardžių pyrago su vištiena ir bulvėmis orkaitėje receptų. Tešlą galima ruošti iš mielinės, kefyrinės, sluoksniuotos tešlos. Į bulvių įdarą kartu su mėsa galima dėti sūrio, grybų arba žolelių.
Žingsnis 1
Bulves susmulkinkite plonais griežinėliais, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Padėkite tešlą ant stalo ir iškočiokite į ploną lakštą, dvigubai didesnį už kepimo indą.
Žingsnis 3
Pagaminkite pyragą. Į paruoštą formą su tešla paskirstykite bulves, šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Tada sudėkite mėsą ir svogūnus. Ant viršaus sudėkite sviesto kubelius, įdėkite lauro lapą ir grietinę. Apvyniokite tešlos kraštus, kad susidarytų vokas, arba uždenkite pyragą antru tešlos sluoksniu ir užspauskite kraštus. Viršų aptepkite kiaušinio tryniu ir šakute pradurkite paviršių.
Žingsnis 4
Siųskite pyragą į orkaitę. Pašaukite pyragą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 80 minučių.
Kategorijos