Publikavimo data: 2024-05-20
Vištienos ir bulvių pyragas orkaitėje
Vištienos pyragas su bulvėmis yra sotus variantas skaniai vakarienei ar šventiniam užkandžiui. Vištienos su bulvėmis pyragas ilgai nesuges, jei laikysite jį moliniame inde, uždengtame servetėle. Būkite atsargūs: jei į tešlą įdėsite per daug sodos, gaminys bus tamsios spalvos, nemalonaus kvapo ir skonio. Norėdami visiškai neutralizuoti sodą, minkydami tešlą įpilkite citrinos sulčių. Tokios tešlos nereikėtų minkyti ilgai, nes ji greitai sutirštėja ir prastai kyla.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Sudėkite vištienos gabalėlius, druską ir pipirus. Kelis kartus pamaišę, išjunkite ugnį ir nuimkite nuo viryklės. Sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu.
Žingsnis 2
Pradėkite minkyti tešlą. Persijokite miltus į gilų dubenį, suberkite cukrų, druską ir mieles. Sumaišykite sausus ingredientus. Miltuose padarykite įdubimą. Sudėkite grietinę, sodą ir citrinos sultis ir viską išmaišykite. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir išminkykite rankomis. Tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Įdėkite tešlą į maišelį ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą ir sudėkite įdarą. Kai tešla padidės, taps minkšta ir švelni, padalykite ją į 2 lygias dalis. Didesnė dalis bus pyrago dugnas, iškočiokite ją į 0,5 cm storio sluoksnį, šiek tiek didesnį nei kepimo formos skersmuo. Iškočiotą tešlą sudėkite į formą, suformuokite šonus. Paskirstykite įdarą, išlyginkite jį. Ant įdaro viršaus uždėkite nedidelius sviesto gabalėlius. Antrąją tešlos dalį iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį, kurio storis prilygsta kepimo formos dydžiui. Miltų nedėkite. Uždenkite įdarą ir užspauskite tešlos kraštus. Padarykite keletą įpjovimų, kad išeitų garai. Uždenkite pyragą servetėle ir palikite maždaug 10 minučių. Pyragą patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Toliau kepkite pyragą orkaitėje. Pirmiausia pyragą kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Apie tai, kada pyragas bus paruoštas, galima spręsti iš bulvių minkštumo. Išimkite vištienos bulvių pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.
Kategorijos