Vištienos ir grybų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Vištienos ir grybų pyragas

Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g

Ingredientai (9)

Porcijos
8
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 1
Pasiruoškite pjaustymo lentą ir supjaustykite krūtinėlės filė mažais gabalėliais. Tada supjaustykite grybus išilgai kotelio.

Žingsnis 2

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 2
Paimkite švarią gilią keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite vištienos gabalėlius ir supjaustytus grybus. Į pagrindinius ingredientus pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos ir provanso žolelių. Ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 3
Toliau kepkite, kol krūtinėlės filė ir grybai taps auksinės spalvos. Sumažinkite dujas ir kepkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.

Žingsnis 4

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 4
Ant švaraus, miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiokite mielinę tešlą. Paruoškite kepimo skardą su kepimo pergamentu ir kepimo indą. Į formą įdėkite tešlos lakštą ir nupjaukite per kraštus išeinančius plotus. Tada tešlos formą pripildykite vištienos filė ir grybų įdaru.

Žingsnis 5

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 5
Įdarą uždenkite tešla, taip padarydami uždarą pyragą. Viduryje padarykite kelias įpjovas ir aptepkite pyrago viršų kiaušinio tryniu.

Žingsnis 6

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 6
Pyragą kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Pyrago viršus turėtų pasidengti raudoniu, o po to - šviesiai auksine plutele. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai