Publikavimo data: 2024-05-19
Vištienos ir grybų pyragas
Žingsnis 1
Pasiruoškite pjaustymo lentą ir supjaustykite krūtinėlės filė mažais gabalėliais. Tada supjaustykite grybus išilgai kotelio.
Žingsnis 2
Paimkite švarią gilią keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite vištienos gabalėlius ir supjaustytus grybus. Į pagrindinius ingredientus pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos ir provanso žolelių. Ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Toliau kepkite, kol krūtinėlės filė ir grybai taps auksinės spalvos. Sumažinkite dujas ir kepkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
Žingsnis 4
Ant švaraus, miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiokite mielinę tešlą. Paruoškite kepimo skardą su kepimo pergamentu ir kepimo indą. Į formą įdėkite tešlos lakštą ir nupjaukite per kraštus išeinančius plotus. Tada tešlos formą pripildykite vištienos filė ir grybų įdaru.
Žingsnis 5
Įdarą uždenkite tešla, taip padarydami uždarą pyragą. Viduryje padarykite kelias įpjovas ir aptepkite pyrago viršų kiaušinio tryniu.
Žingsnis 6
Pyragą kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Pyrago viršus turėtų pasidengti raudoniu, o po to - šviesiai auksine plutele. Paruošta!
Kategorijos