Vištienos ir grybų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Vištienos ir grybų pyragas

Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 1
Pasiruoškite pjaustymo lentą ir supjaustykite krūtinėlės filė mažais gabalėliais. Tada supjaustykite grybus išilgai kotelio.

Žingsnis 2

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 2
Paimkite švarią gilią keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Į keptuvę sudėkite vištienos gabalėlius ir supjaustytus grybus. Į pagrindinius ingredientus pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos ir provanso žolelių. Ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 3
Toliau kepkite, kol krūtinėlės filė ir grybai taps auksinės spalvos. Sumažinkite dujas ir kepkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.

Žingsnis 4

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 4
Ant švaraus, miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiokite mielinę tešlą. Paruoškite kepimo skardą su kepimo pergamentu ir kepimo indą. Į formą įdėkite tešlos lakštą ir nupjaukite per kraštus išeinančius plotus. Tada tešlos formą pripildykite vištienos filė ir grybų įdaru.

Žingsnis 5

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 5
Įdarą uždenkite tešla, taip padarydami uždarą pyragą. Viduryje padarykite kelias įpjovas ir aptepkite pyrago viršų kiaušinio tryniu.

Žingsnis 6

Vištienos ir grybų pyragas Žingsnis 6
Pyragą kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Pyrago viršus turėtų pasidengti raudoniu, o po to - šviesiai auksine plutele. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos