Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos ir grybų pyragas ant pitos duonos
Kulinarai sukūrė daugybę receptų užimtiems žmonėms arba tiems, kurie nemėgsta ar nemoka dirbti su tešla. Kartu norisi kartkartėmis ant šeimos stalo patiekti skanių ir aromatingų kepinių. Šis pitos pyrago su vištiena ir grybais receptas kaip tik skirtas tokiai progai. Su minimaliomis pastangomis ir išlaidomis, ypač laiko, gausite visavertį gaminį, kuris nei skoniu, nei kokybe nenusileidžia kepiniams iš naminės tešlos. Jis netgi turi pranašumą - toks pyragas turi mažiau kalorijų.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, mėsą pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir taip pat apkepkite keptuvėje. Sutarkuokite sūrį, įmuškite kiaušinį su kefyru, įmaišykite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Dalį pitos supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į pergamentu išklotą indą. Ant jo - keptą vištienos filė, tada grybus ir pusę tarkuoto sūrio. Užpilkite juos puse kiaušinių ir kefyro mišinio. Uždenkite tais pačiais pitos gabalėliais ir užpilkite likusiu kiaušinių ir kefyro mišiniu.
Žingsnis 3
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Tada ištraukite formą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos