Publikavimo data: 2025-08-18
Vištienos ir grybų pyragas pagal osetinų receptus
Šio pyrago pagrindas paimtas iš osetinų receptų. Tik mano pyragas gavosi puresnis ir didesnis. Tešla yra švelni ir oro. Paruoškite tešlą prieš kelias valandas, nes ji turi pakilti, arba nusipirkite paruoštos mielinės tešlos.
Žingsnis 1
Sumaišykite visus ingredientus ir užminkykite tešlą. Padėkite ją šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite.
Žingsnis 3
Apkepkite griežinėliais supjaustytus grybus.
Žingsnis 4
Atvėsinkite ir sudėkite žalią maltą mėsą bei žoleles. Pagardinkite druska ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Paruoštą tešlą ant stalo rankomis ištempkite į apvalią duoną.
Žingsnis 6
Į vidurį sudėkite įdarą ir užspauskite tešlos kraštus ant viršaus.
Žingsnis 7
Kepimo formą patepkite saulėgrąžų aliejumi ir į jos vidurį sudėkite pyrago įdarą.
Žingsnis 8
Rankomis išminkykite pyragą nuo vidurio iki kraštų, kiek įmanoma labiau ištempdami.
Žingsnis 9
Žirklėmis išpjaukite skylutes garams išeiti.
Žingsnis 10
Dėkite į įkaitintą 170˚C orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos