Publikavimo data: 2024-04-17
Vištienos kebabas
Lulos kebabo iš vištienos receptui rinkitės šviežią mėsą: jos paviršius turi būti lygus, vidutiniškai sausas. Jos spalva turi būti vientisa šviesiai rausva. Naudokite krūtinėlės ir blauzdelės filė, nes blauzdelės filė yra sultingesnė ir ryškesnio skonio. Tradiciškai kebabas gaminamas iš ėrienos ir kurdų taukų. Mėsa supjaustoma ir sumaišoma su riebalais, o tada gauta malta mėsa pamušama. Vištienos "lula kebab" sudėtyje nėra kurduko, tačiau malta mėsa turi būti suplakta, kad būtų pašalinta likusi drėgmė.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos kebabui skirtą maltą mėsą. Į dubenyje esančią maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną. Pagardinkite trupučiu paprikos, smulkintu šafranu, pipirais ir druska. Tada į maltą mėsą suberkite pipirus ir šviežias žoleles. Visus produktus gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa konsistencija.
Žingsnis 2
Apskrudinkite faršą ir įmaišykite krakmolą. Kelias minutes kruopščiai maišykite visą mišinį, o tada 5-7 minutes daužykite jį į dubens dugną. Pakelkite faršą kelis centimetrus virš dubens ir stipriai nuleiskite žemyn. Taip mėsa taps tankesnė, o iškepę liuliai kebabai nesubyrės. Tada į maltą mėsą įberkite krakmolo. Orientuokitės į jo kiekį net ne pagal receptą, o pagal maltos mėsos konsistenciją. Paruošta mėsos masė turi būti tiršta, gerai formuojama rankomis ir išlaikyti formą.
Žingsnis 3
Paruoškite kebabus kepimui. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Šlapiomis rankomis iš maltos vištienos suformuokite nedideles dešreles. Į jų vidurį smeikite paruoštus iešmelius. Sudėkite visus gabalėlius ant kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito.
Žingsnis 4
Iš maltos vištienos iškepkite lula kebabą. Įdėkite kepimo skardą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10-15 minučių. Tada atidarykite orkaitę ir apverskite kebabą ant iešmų. Šiuo metu mėsa jau būna šiek tiek iškepusi, todėl lengvai apverčiama. Palikite orkaitėje dar 10-15 minučių. Per kepimo laiką lulia kebabai taps auksinės spalvos ir šiek tiek paruduos.
Kategorijos